1:09 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

"Δύσκολες στιγμές" για τον Χάρη Θεοχάρη στις "σκληρές κουβέντες" του BBC

"Δύσκολες στιγμές" για τον  Χάρη Θεοχάρη στις "σκληρές κουβέντες" του BBC

Δύσκολη αποδείχθηκε  η συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «Hard Talk» και τον Στίβεν Σακούρ.

Ο δημοσιογράφος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας  πως «δώσατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε» και αναρωτήθηκε μήπως είναι πολύ νωρίς για να ανοίξει ο τουρισμός στην Ελλάδα με δεδομένο τους αργούς ρυθμούς των εμβολιασμών στη χώρα.

Όπως είπε «η Ελλάδα εμβολιάζει τους πολίτες με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης, όλοι στον κόσμο θα το δούν και θα αναρωτηθούν». Ο Χάρης Θεοχάρης έσπευσε να επαναλάβει τον κυβερνητικό ισχυρισμό πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται στους ουραγούς των εμβολιασμών. «Δεν είμαστε…», είπε ο υπουργός Τουρισμού. «Είστε στις 5 χειρότερες χώρες», του απάντησε ο δημοσιογράφος. «Όχι δεν είμαστε», επέμεινε ο κ. Θεοχάρης για να λάβει τη δεύτερη απάντηση από τον δημοσιογράφο: «Φοβάμαι πως αυτό λένε τα νούμερα».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε πως  η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν έχουν διασφαλιστεί οι δεύτερες δόσεις.

Ακολούθως ο Στίβεν Σακούρ, μιλώντας για το άνοιγμα του τουρισμού, επισήμανε πως οι πολίτες, σύμφωνα με τις έρευνες, συνδέουν την έξαρση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού με το άνοιγμα του τουρισμού το 2020. «Δεν φοβάστε μήπως συμβεί το ίδιο», ρώτησε.

Ο Χ. Θεοχάρης υποστήριξε για μια ακόμη φορά πως ο τουρισμός δεν είχε καμία σχέση με το δεύτερο κύμα. Πάντως ο δημοσιογράφος του επισήμανε πως «ο κόσμος διαβάζει τα νέα από την Ελλάδα και από όσα διαβάζει θα νομίζει πως δεν είναι καλή ιδέα το ταξίδι στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια ο  Στίβεν Σακούρ, συνεχίζοντας την κριτική, διερωτήθηκε αν η 14η Μαΐου είναι τελικά μια σωστή ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού, αφού και από τις ΗΠΑ η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί στο «επίπεδο 4».  Όταν ρώτησε τον υπουργό αν κατά τη γνώμη του η απόφαση της Βρετανίας είναι λάθος, ο κ. Θεοχάρης πρότεινε τον διαχωρισμό των περιοχών της Ελλάδας, σημειώνοντας πως τα νησιά είναι σε καλύτερη κατάσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα και θα μπορούσαν να βρίσκονται στην πράσινη λίστα της Βρετανίας. Μάλιστα είπε πως αυτός είναι και ο λόγος του ταξιδιού του στο Λονδίνο, ώστε να πείσει τις βρετανικές αρχές για να αναθεωρήσουν την απόφασή τους.

Ο Στίβεν Σακούρ τότε ρώτησε τον υπουργό: «Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;»,  με τον Χ. Θεοχάρη να απαντάει: «Όχι, η κυβέρνηση βρίσκει μια ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της δημόσιας υγείας». «Δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό», παρατήρησε ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης 

Κ. Τσιάρας: Nομοθετούμε για το δικαίωμα του παιδιού να μεγαλώνει με τη φυσική παρουσία και των δύο γονέων

Σκέρτσος: Τέλος στα SMS – Τί αλλάζει σε μετακινήσεις από την Παρασκευή 14/5

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας