16:11 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Δυσοίωνες προβλέψεις: Φτώχεια και απολύσεις λόγω της ροής ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία

Δυσοίωνες προβλέψεις: Φτώχεια και απολύσεις λόγω της ροής ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία

Γερμανία: Δραματικές είναι οι προβλέψεις του Γερμανού υπουργού Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, για το μέλλον της χώρας εάν συνεχιστεί η προμήθεια του ρωσικού φυσικού αερίου σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως προβλέπει ο κ. Χάμπεκ, η Γερμανία οδεύει προς έλλειψη, η οποία συνεπάγεται ότι κάποιες βιομηχανίες θα έπρεπε να σταματήσουν την παραγωγή και να απολύσουν εργαζόμενους, κάποιες περιοχές θα έχαναν ολόκληρα βιομηχανικά συγκροτήματα, οι αλυσίδες εφοδιασμού θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, οι άνθρωποι θα χρεώνονταν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς θέρμανσης, θα γίνονταν φτωχότεροι.

«Αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι πιο σημαντικό από την κρίση του 1973 και πηγαίνει πιο βαθιά. Η διακοπή φυσικού αερίου σήμερα θα έπληττε την οικονομία μας σφοδρότερα και εκτενέστερα (…) Και δεν μιλάμε μόνο για μέρες ή εβδομάδες, αλλά για πολύ καιρό», τονίζει ο κ. Χάμπεκ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, μία μέρα μετά την ενεργοποίηση της φάσης «συναγερμού» του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο και εκφράζει τον θαυμασμό του για την ομοψυχία με την οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα η γερμανική κοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας