2:27 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ε. Μακρόν στην κηδεία του γάλλου καθηγητή: H Γαλλία δεν θα υποταχθεί στον φόβο

Ε. Μακρόν στην κηδεία του γάλλου καθηγητή: H Γαλλία δεν θα υποταχθεί στον φόβο

Εμανουέλ Μακρόν: «Ο Σαμουέλ Πατί έγινε το πρόσωπο της γαλλικής δημοκρατίας. Πλέον συμβολίζει την δύναμη μας και την αποφασιστικότητα μας να νικήσουμε τους τρομοκράτες και τους ακραίους Ισλαμιστές. Στη χώρα μας, ο φανατισμός δεν χωράει. Είμαστε μια κοινωνία ελεύθερων πολιτών και έτσι θα συνεχίσουμε να ζούμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σκίτσα, τις καρικατούρες και τα σχέδια. Ακόμη κι αν κάποιοι υποχωρούν. Στη Γαλλία κύριε καθηγητά, τα φώτα δεν θα σβήνουν ποτέ» υποστήριξε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν στην κηδεία του Σαμουέλ Πατί, του 47χρονου Καθηγητή που αποκεφαλίστηκε στη μέση του δρόμου από ακραίους ισλαμιστές. Στον Σάμουελ Πετί απονεμήθηκε η ύψιστη διάκριση της Γαλλίας, το μετάλλιο της «Λεγεώνας της Τιμής».

Φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές του διάβασαν κείμενα που αγαπούσε ο αδικοχαμένος καθηγητής τονίζοντας  πως ο Σαμουέλ Πατί πάντα ήταν αυτός που τους ενθάρρυνε να σχηματίζουν δική τους άποψη για τα πράγματα και να είναι ανεξάρτητοι.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε πως η Γαλλία δεν θα υποταχθεί στον φόβο και η  προεδρική μπάντα ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο και όλοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Διαβάστε επίσης

Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα γίνονται;

Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους στην Τράπεζα της Γεωργίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας