1:53 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

ECDC: «Κοκκίνισε» η Αττική - Ποιά είναι η μοναδική «πράσινη» περιοχή στη Ν. Ευρώπη

ECDC: «Κοκκίνισε» η Αττική - Ποιά είναι η μοναδική «πράσινη» περιοχή στη Ν. Ευρώπη

Η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που χρωματίζεται με «κόκκινο» χρώμα είναι πλέον η Αττική, που βρίσκεται σε απαγορευτικό, σύμφωνα με το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων – ECDC, που δημοσίευσε τους αναθεωρημένους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 έως 11 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα πάντως με το χάρτη, η Ελλάδα είναι μία από τρεις ευρωπαϊκές χώρες που συνεχίζει να έχει περιοχή με «πράσινο» χρώμα, και συγκεκριμένα την Ήπειρο, και η μοναδική χώρα της Νότιας Ευρώπης. Οι άλλες χώρες είναι η Νορβηγία και η Ισλανδία.

Όσον αφορά το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Σχετικά με τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, η Ήπειρος χρωματίζεται «κίτρινη», ενώ στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια κυριαρχεί το «πορτοκαλί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεωγραφική κατανομή: 676 κρούσματα στην Αττική, 129 στη Θεσσαλονίκη – Στο 2,61% ο δείκτης θετικότητας

 

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré που παρουσίασε η νοσηλεύτρια η οποία παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας