20:51 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

ΕΕ: Ανοιχτό ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

ΕΕ: Ανοιχτό ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία  σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, τρεις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, με το θέμα της Τουρκίας και τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν το κατά πόσον θεωρούν επιβεβλημένο να υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας εξαιτίας των ενεργειών της.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ξεκινά στις 10.30 το πρωί  με τις εξελίξεις που αφορούν στην Τουρκία να είναι από τα βασικά θέματα στην ατζέντα. Όπως επισήμανε ευρωπαίος αξιωματούχος, «η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, έχει επιδεινωθεί», σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα ληφθούν μέτρα» εναντίον της Τουρκίας στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Η Γαλλία και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν υποστηρίξει  ότι είναι ώρα να τιμωρηθεί η Τουρκία, η οποία ως  μέλος του NATO και υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, ενώ η κυβέρνηση της Τουρκίας απορρίπτει τη σεναριολογία περί επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ, τονίζοντας πως η κίνηση αυτή δεν θα ήταν εποικοδομητική.

Διαβάστε επίσης 

Ερντογάν: Σχεδιάζει οριοθέτηση ΑΟΖ με το Ισραήλ

Πετρίδης: H άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020» προσδίδει νέα δυναμική και προοπτική για ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή μας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας