20:55 Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

ΕΕ: Συμφωνία για επιβολή πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα

ΕΕ: Συμφωνία για επιβολή πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σήμερα σε συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα, όπως ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία με ανάρτησή της στο Twitter.

Οι πρεσβευτές των «27» ενέκριναν το πλαφόν, το οποίο αναμένεται ότι θα υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναφέρεται σε αυτήν την ανάρτηση εξ ονόματος των χωρών μελών της ΕΕ. Πρόκειται για μια «σημαντική συμφωνία που εντάσσεται στη συνεχιζόμενη απάντηση της ΕΕ και των εταίρων της στον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, η τιμή που συμφωνήθηκε από τους πρεσβευτές είναι τα 100 δολάρια ανά βαρέλι για τα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως το ντίζελ και τα 45 δολάρια ανά βαρέλι για τα χαμηλής ποιότητας πετρελαϊκά καύσιμα, όπως το μαζούτ. Η πρόταση είναι να ισχύσουν οι τιμές αυτές από τις 5 Φεβρουαρίου.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η ΕΕ εισάγει ανώτατο όριο τιμών για τα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα μαζί με την G7. «Μαζί με το G7, θέτουμε ανώτατα όρια τιμών», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης θα παρουσιάσει το 10ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, με αφορμή την επέτειο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε ότι η απόφαση στοχεύει στη μείωση του εισοδήματος της Ρωσίας και στη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πούτιν πήρε το “όπλο” του – Απαγορεύει τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε κράτη που υιοθέτησαν το πλαφόν στην τιμή

Bloomberg: Το πλαφόν στο φυσικό αέριο μπορεί να επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας