6:13 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Εφιάλτης οι πλειστηριασμοί για την κυβέρνηση. Αντιδράσεις και εκ των έσω

Εφιάλτης οι πλειστηριασμοί για την κυβέρνηση. Αντιδράσεις και εκ των έσω

Με μέγιστο εφιάλτη έχει μετατραπεί αυτή την περίοδο για την κυβέρνηση το θέμα με τους πλειστηριασμούς σπιτιών. Ηδη τα επεισόδια που έγιναν προχθές στο Ειρηνοδικείο έχουν θορυβήσει αρκετά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μαζί με το επιτελείο του ψάχνει τρόπο αντιμετώπισης του θέματος.

Το ξέσπασμα του κόσμου και οι ευρύτερες αντιδράσεις είναι αυτό που φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία, αφού τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν έχουν ενταχθεί στα προβλεπόμενα-συμφωνημένα έσοδα.

Το σύνθημα “κανένα σπίτι, στα χέρια τραπεζίτη”, που είχε γίνει σημαία πριν από τις εκλογές του 2015 για το νυν Πρωθυπουργό, τριγυρνάει στο μυαλό όλων.

Τζανακοπουλος, Τσακαλώτος και Κοντονής έσπευσαν με δηλώσεις τους να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι εικόνες των επεισοδίων, έχοντας πάρει το μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα. Τα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι δεν πρόκειται να βγουν στο σφυρί σπίτια αξίας κάτω των 300.000 ευρώ: «Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία αξίας κάτω από 300.000 ευρώ», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ υπογράμμισε ότι «τα σπίτια που μπήκαν στους πλειστηριασμούς της Τετάρτης ήταν μεγάλης αξίας».

Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας εμφανίζεται προβληματισμένος ενώ αναζητούνται πόροι για άμεσες παρεμβάσεις όπου απαιτηθεί, όπως για την περιστασιακή στήριξη της εξυπηρέτησης δανείων για τις πάρα πολύ φτωχές οικογένειες.

Χαμηλούς τόνους συνέστησε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος ζήτησε διεύρυνση με νόμο, της προστασίας της Ά κατοικίας, κάτι το οποίο επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι θα αποτελέσει πρόβλημα με τις τράπεζες η επιπλέον καθυστέρηση των κόκκινων δανείων.

Βέβαια τα πλάνα με τους αστυνομικούς να αποθούν βίαια τους πολίτες με την χρήση χημικών αερίων, βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο για να αναστρέψει την άσχημη αυτή εικόνα και το επικοινωνιακό πλήγμα που υπέστη.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας