2:34 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

efood μηχανοκίνητη πορεία: Στην Αθήνα  «ξεχύθηκαν» μαζικά  οι ντελιβεράδες - Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο - Φώτο)

efood μηχανοκίνητη πορεία: Στην Αθήνα  «ξεχύθηκαν» μαζικά  οι ντελιβεράδες - Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο - Φώτο)
efood μηχανοκίνητη πορεία: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της  Αθήνας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εκατοντάδες εργαζόμενοι των μεγάλων εταιρειών διανομής διαμαρτυρόμενοι  για τις μεταβολές στις εργασιακές τους σχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

«Θα κινηθούμε δικαστικά, θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό μέσο και κάθε συνδικαλιστικό μέσο για να σταματήσει αυτό το αίσχος, γιατί περί αίσχους πρόκειται … ζητούμε υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου» αναφέρουν μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τα ισχύοντα οι «ντελιβεράδες»  που απασχολούνται σε συνεργατικές πλατφόρμες καλούνται έως τον Νοέμβριο  να εγκαταλείψουν τις τρίμηνες συμβάσεις μισθωτής εργασίας και να  «ανοίξουν» βιβλία ελεύθερων επαγγελματιών.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αφορμή για τις αλλαγές αυτές  αποτελεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Ωστόσο,  ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης  σημειώνει ότι  «δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με την e-food με το νόμο τον οποίο περάσαμε (Νόμος για την Προστασία της Εργασίας) που προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους στις συνεργατικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της e-food». Υπογραμμίζει ακόμη  ότι η Ελλάδα είχε ένα πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ για τις πλατφόρμες, το οποίο ενισχύθηκε με τον Ν. 4808/2021 προς όφελος των εργαζομένων. Και πως «οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης ότι για αυτό που έγινε φταίει ο νέος εργασιακός νόμος αποτελεί εξαπάτηση για ψηφοθηρικούς λόγους».

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στις 9:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν φεμινιστικές και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις στο πλαίσιο εκδίκασης ποινικής υπόθεσης που αφορά καθηγητή γυναικολογίας.

Στις 12:00 είναι η μηχανοκίνητη πορεία διανομέων της efood, στο πλαίσιο και της πανελλαδικής στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Στις 5:00 το απόγευμα είναι η συγκέντρωση της ΕΑΑΚ έξω από το ΥΜΑΘ με αίτημα την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την ασφαλή λειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/tris-sigkentrosis-sti-thessaloniki—michanokiniti-ton-dianomeon-fagitou

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας