8:56 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Εφορία – Ρυθμίσεις & αυτόματες κατασχέσεις (βίντεο)

Εφορία – Ρυθμίσεις & αυτόματες κατασχέσεις (βίντεο)

Την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους έχουν 820.000 φορολογούμενοι, κάνοντας ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις 31/12 στο www.aade.gr.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά σε χρέη ύψους 2,5 δισ. ευρώ σε εφορία και ταμεία που δημιουργήθηκαν την περίοδο Μαρτίου 2020 έως τα τέλη Ιουλίου 2021.

Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε έως 36 άτοκες ή 72 δόσεις (με επιτόκιο 2,5%) και η πληρωμή της πρώτης δόσης θα γίνει τον Ιανουάριο του 2022.

Στη ρύθμιση εντάσσονται πληττόμενες – κλειστές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όσοι έχουν προχωρήσει στη ρύθμιση των χρεών τους σε 24 ή 48 δόσεις από 27/10/2020 και μετά, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή ή είναι στο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων με μειωμένα μισθώματα και άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Εκτός της ρύθμισης μένουν 3.500.000 οφειλέτες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χρ. Τριαντόπουλος στη Σάμο: Προχωρά η διαδικασία αποκατάστασης – Η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα ανοίξει και για τους σεισμόπληκτους κατοίκους του νησιού

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα αναδρομικά κληρονόμων συνταξιούχων


Για αυτούς η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει σε έως 24 έντοκες δόσεις, ενώ για το φόρο κληρονομιάς η πληρωμή μπορεί να γίνει σε έως 48 έντοκες δόσεις.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να προχωρήσουν στην πληρωμή των δόσεων, έρχονται αυτόματες κατασχέσεις, με την εφορία να έχει πρόσβαση σε κινητή και ακίνητη περιουσία του οφειλέτη. Παράλληλα, θα γίνουν αυτόματοι συμψηφισμοί με επιστροφές φόρου ή καταθέσεις.

Πηγή: www.megatv.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας