More

    Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

    Έφυγε από τη ζωή η ταλαντούχος ηθοποιός και συγγραφέας Μιράντα Κουνελάκη. Το θλιβερό γεγονός έκανε γνωστό ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

    Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου.

    Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

    Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

    Στον κινηματογράφο η Μιράντα Κουνελάκη εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.

    Φιλμογραφία

    Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ‘Gaze (1995)

    Ο Μεγαλέξανδρος (1980)

    Ισιδώρα (1975)

    Αντάρτες των πόλεων (1972)

    Η χαραυγή της νίκης (1971)

    Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)

    Ζήσε για την αγάπη μας (1968)

    Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)

    Ο νικητής (1965)

    Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)

    Πικρή μου, Αγάπη (1964)

    Ο λουστράκος (1962)

    Ο χρυσός και ο τενεκές (1962)

    Η υπέροχη οπτασία (1962)

    Η απολύτρωση (1961)

    Άτλας (1961)

    Για σένα την αγάπη μου (1960)

    Η λίμνη των στεναγμών (1959)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ένα προπολεμικό κτήριο στο Παγκράτι μετατρέπεται σε μία πολυκατοικία που ξεχωρίζει

    Στον “πάγο” η δικαστική διαμάχη της οικογένειας Νομικού

    Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    Πρόσφατα Άρθρα

    Άνοιξε η νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών και στα δύο ρεύματα

    Στον σταδιακό απεγκλωβισμό των οχημάτων που βρίσκονται ακινητοποιημένα, λόγω της φωτιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στις...

    Δείτε που διεξάγονται δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Κυριακή

    Αυτά είναι τα σημεία δωρεάν ελέγxου Covid-19 από τον ΕΟΔΥ, την Κυριακή, 1η Αυγούστου. 1. Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα», 09:00 -15:00 2. Δ. Αγ. Δημητρίου, Αγ. Δημητρίου...

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή στο Ν. Αιγαίο

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που...

    Έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Γιος σκότωσε τον πατέρα του

    Aγριο έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στους Αγίους Αναργύρους όπου ένας άνδρας σκότωσε τον ηλικιωμένο πατέρα του. Πιο συγκεκριμένα, ένας 46χρονος που πιθανότατα αντιμετώπιζε...

    Γιατί βγήκαν μαζικά οι Γάλλοι στους δρόμους;

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στο Παρίσι και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις ενάντια στην υποχρεωτική κάρτα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση για...