13:22 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Εγκρίθηκε η διάσπαση των ΕΛΠΕ σε δύο εταιρείες

Εγκρίθηκε η διάσπαση των ΕΛΠΕ σε δύο εταιρείες

Τη διάσπαση των EΛΠΕ ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων από τις 10 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκε η διάσπασή της με σύσταση νέας ανώνυμης εταιρείας, μέσω απόσχισης του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών.

Η ανακοίνωση: «Η «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» (εφεξής η ‘‘Διασπώμενη’’) ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε – δυνάμει της υπ’ αριθ. 142903/03.01.2022 απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) στις 03.01.2022 με Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 2767913 η διάσπασή της, με απόσχιση του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών με σύσταση νέας ανώνυμης εταιρείας.

Η έγκριση της Διάσπασης επιφέρει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

α) Συστάθηκε νέα ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία ‘‘ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΥΛΙΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΩΝ’’ (εφεξής η ‘‘Επωφελούμενη’’), με αριθμό ΓΕΜΗ 162093601000 και διακριτικό τίτλο ‘‘ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π. Α.Ε.’’ και εγκρίθηκε το καταστατικό της.β) Η Διασπώμενη κατέστη μοναδική μέτοχος της Επωφελούμενης ‘‘ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π. Α.Ε.’’, λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών της, ήτοι 130.100.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €10 εκάστη.

γ) Τροποποιήθηκαν τα άρθρα 1 (επωνυμία), 4 (σκοπός) και η παράγραφος 4 του άρθρου 19 (Διοικητικό Συμβούλιο) του καταστατικού της Διασπώμενης, σύμφωνα με την από 10.12.2021 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της. Η νέα επωνυμία της Διασπώμενης είναι ‘‘ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ’’ και ο διακριτικός της τίτλος: ‘‘ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.’’».

Όπως δημοσιεύτηκε στην ΜΠΑΜ της Κυριακής

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας