1:06 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αίγυπτος: Κυβερνητική εντολή για πραγματικά πυρά

Αίγυπτος: Κυβερνητική εντολή για πραγματικά πυρά
Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά, για να αμύνεται, σε περίπτωση που δέχεται επίθεση ή σε περίπτωση που σημειώνονται επιθέσεις εναντίον δημοσίων κτιρίων και δημόσιας περιουσίας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Η ανακοίνωση αυτή δημοσιοποιήθηκε μερικές ώρες, αφού ισλαμιστές διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα κυβερνητικό κτίριο σε ένα προάστιο του Καΐρου και την επομένη της αιματηρής επιχείρησης καταστολής των διαδηλωτών με εκατοντάδες νεκρούς.
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου, παράλληλα, διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει «τρομοκρατικές ενέργειες», στις οποίες προβαίνουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Κυβερνητική ανακοίνωσε υποστήριξε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ένα εγκληματικό σχέδιο, για να καταστραφούν οι πυλώνες του αιγυπτιακού κράτους», πάντως, ανέφερε ότι η μεταβατική κυβέρνηση που υποστηρίζει ο στρατός, επιζητεί μία «συνεκτική πολιτική διαδικασία», ανοικτή σε όποιον δεν ενέχεται στη βία.
Στο μεταξύ, πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών υγείας ανέφεραν ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιωτικοί έπεσαν νεκροί από πυρά αγνώστων ενόπλων κοντά στην πόλη Ελ Αρίς, στη σχεδόν ανεξέλεγκτη από τις δυνάμεις ασφαλείας περιοχή του βορείου Σινά.
Σε άλλο επεισόδιο, πέντε στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, όταν, επίσης, άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μίας στρατιωτικής σκηνής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας