22:37 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ειδικό Δικαστήριο: Στις 18 Νοεμβρίου η δίκη του Ν. Παππά και του Χ. Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ειδικό Δικαστήριο: Στις 18 Νοεμβρίου η δίκη του Ν. Παππά και του Χ. Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες

Η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, προσδιορίστηκε για 18 Νοεμβρίου 2022.

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, ακόμη ένα στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη του Ν. Παππά για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με τον επιχειρηματία-εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα που φέρεται ως συνεργός στην καταλογιζόμενη αξιόποινη πράξη του πρώην υπουργού.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα σύμφωνα με τις οποίες, ο εργολάβος είχε πάρει μέρος στον επίμαχο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε μιλήσει για εικονική συναλλαγή με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC, καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά, ώστε η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Από την πρώτη στιγμή πάντως ο Νίκος Παππάς αρνείται όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατρός έκανε άμβλωση σε έγκυο στην Κάλυμνο και ξέχασε το κεφάλι του εμβρύου στην κοιλιά της! – Η έφεση

Στη φυλακή οι επτά από τους συλληφθέντες για εγκληματική δράση με βάση την Πολυτεχνειούπολη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας