16:24 Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Εικόνα ντροπής στο ΑΠΘ. Έντυσαν το άγαλμα του Αριστοτέλη, αστυνομικό

Εικόνα ντροπής στο ΑΠΘ. Έντυσαν το άγαλμα του Αριστοτέλη,  αστυνομικό

Ισχυριζόμενοι πως κάνουν  “…εικαστική -όπως υποστηρίζουν- παρέμβαση”   μέλη της πρωτοβουλίας φοιτητών του ΑΠΘ «Watch Them Out»,  έντυσαν ως αστυνομικό το άγαλμα του Αριστοτέλη που βρίσκεται έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες» αναφέρει το μήνυμα των φοιτητών που αντιδρούν στο νόμο για τα ΑΕΙ, που μεταξύ άλλων εμπεριέχει τη φύλαξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από ειδική ομάδα που ανήκει στην Αστυνομία.

Ο βανδαλισμός του αγάλματος έγινε το βράδυ της Παρασκευής, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Η παρέμβαση όπως τονίζουν τα μέλη της πρωτοβουλίας, έγινε «ως αυθόρμητη αντίδραση κάποιων φοιτητριών».

«Τα αντικείμενα κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου από εμάς και είναι αποσπώμενα καθώς δεν υπήρχε καμία διάθεση βεβήλωσης του μνημείου» σπεύδουν να προσθέσουν οι φοιτητές λέγοντας πως  «Ο Αριστοτέλης χρησιμοποιήθηκε καθαρά σαν σύμβολο του πανεπιστημίου και όχι κάτι περαιτέρω».

Ωστόσο ο βανδαλισμός είναι βανδαλισμός, δεν υπάρχει άλλη λέξη για την πράξη αυτή προς έναν Έλληνα  φιλοσόφου που επηρέασε και επηρεάζει ακόμη και σήμερα όλους  τους μεταγενέστερους φιλοσόφους και επιστήμονες. Ενός φιλοσόφου που η διδασκαλία του διαπέρασε σε βάθος τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα.

Αλλά δυστυχώς ο φιλόσοφος στις μέρες μας αποτελεί ένα είδος ανθρώπου προς εξαφάνιση καθώς φιλόσοφος είναι αυτός που γνωρίζει πολύ καλά τον εαυτό του, που έχει αξιοποιήσει σε άριστο βαθμό το «Γνώθι σαυτόν», που έχει σκάψει βαθιά μέσα του, όσο κανένας άλλος…

Διαβάστε επίσης 

Δημήτρης Κουφοντίνας: Viral έγινε βίντεο με τις 13 δολοφονίες του “Λουκά” της 17Ν

Κάλυμνος: Συνελήφθη γιατρός για δωροληψία με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας