1:50 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Βόμβα: Παγώνει η έρευνα της Novartis μετά την αγωγή κακοδικίας της Ελένης Ράικου

Βόμβα: Παγώνει η έρευνα της Novartis μετά την αγωγή κακοδικίας της Ελένης Ράικου

Του Πέτρου Κουσουλού

Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση της έρευνας της Novartis μετά την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε η πρώην Εισαγγελεας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, σε βάρος των νυν εισαγγελέων Διαφθοράς. Και αυτό γιατί με την συγκεκριμένη κίνηση ουσιαστικά παγώνει η έρευνα της υποθεσης έως ότου εκδοθεί απόφαση επι της αγωγής που κατατέθηκε. Όπως χαρακτηριστικά προβλέπεται από το άρθρο 11 του Νόμου 63 του 1977 οι εναγόμενοι οφείλουν να απέχουν από τα καθήκοντα τους έως την έκδοση αποφάσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς θα πρέπει να σταματήσουν την έρευνα για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας στο οποίο στηρίζει πολλά η κυβερνητική πλειοψηφία.
Την συγκεκριμένη εξέλιξη είχε ήδη προβλέψει η εφημερίδα ΜΠΑΜ όταν στις 28 Οκτωβρίου αποκαλύψαμε την μήνυση που κατέθεσε ο σύζυγος της Ελένης Ράικου, Λαζαρος Καρνεσης, σε βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς αλλά και την αίτηση εξαίρεσης τους.

Πως έχουν τα πράγματα:

Η Ελένη Ράικου επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Ραϊκου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της γιατρό Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

Για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών, οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν και την αγωγή ζητώντας αποζημίωση.

Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία. Υποστηρίζει ότι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της Novartis και η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη, ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του, εισαγγελικής λειτουργού. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας