17:58 Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Εισαγγελέας Α.Π. Ισίδωρος Ντογιάκος: Αναλαμβάνω μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά περιβάλλον

Εισαγγελέας Α.Π. Ισίδωρος Ντογιάκος: Αναλαμβάνω μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά περιβάλλον

Με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, σε δήλωση του, αναφέρει ότι «αναλαμβάνει την διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά περιβάλλον» και προσθέτει ότι «η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο».

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Ντογιάκου έχει ως εξής:

«Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον. Όμως, ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος. Πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, προσωπικά, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη βοήθεια άξιων και ικανών συναδέλφων που υπηρετούν σε όλη την Επικράτεια. Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο. Ο Έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων.

Το ενιαίο και αδιαίρετο της ανεξάρτητης Εισαγγελικής Αρχής με κάνει να πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα όλων των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας. ‘Αλλωστε η ιστορία του Εισαγγελικού Σώματος και η χορεία των παλαιών και άξιων συναδέλφων, αυτό επιτάσσουν, αυτό απαιτούν».

Η δήλωση-ανακοίνωση του κ. Ντογιάκου διαβιβάστηκε σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διάψευση Βεστάγκερ: Δεν τέθηκε θέμα ελληνικής Δικαιοσύνης στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας