13:31 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Εισαγγελική παρέμβαση σήμερα για το παράνομο νεκροταφείο στα Καλύβια

Εισαγγελική παρέμβαση σήμερα για το παράνομο νεκροταφείο στα Καλύβια

Εισαγγελική παρέμβαση  για το παράνομο νεκροταφείο στα Καλύβια ,στον προαύλιο χώρο σπιτιού ιερέα της εκκλησίας των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών.  Νωρίτερα αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα έκαναν καταγραφή όλων των τάφων και εξέτασαν τα στοιχεία που διαθέτει ο ιερέας του Παλαιού ημερολογίου Δημήτρης Ράικος. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η Εισαγγελέας αποχώρησε κρατώντας ένα πακέτο από έγγραφα που αφορούν τους τάφους. Ληξιαρχικές πράξεις θανάτου , άδειες ταφής κλπ.

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Το dikastikoreportaz.gr έκανε αυτοψία στο σημείο και σας  αποκαλύπτει μερικές από τις εικόνες του θέματος που προκάλεσε αίσθηση. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση ήταν η δημοσιοποίηση του θέματος μέσα από την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” για το παράνομο νεκροταφείο .

Μερικοί από τους τάφους για τα “βρεφάκια” που βρίσκονται μετά την κύρια είσοδο

Ο ιερέας της εκκλησίας των Γ.Ο.Χ., πατήρ Δημήτρης Ράικος, μας είπε ότι όσα κάνει είναι νόμιμα ,όπως και το νεκροταφείο. Υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρους:

«Ήρθα κατ’ εντολή του πνευματικού μου πατέρα και η γερόντισσα έκανε την κίνηση με εντολή του πατρός Ευθυμίου να μας δώσει αυτό τον χώρο. Το μοναστήρι ονομάζεται Παναγία Γοργοϋπήκοος. Από το ’70 μέχρι σήμερα έχουμε φιλοξενήσει άπορους μοναχούς, κυρίως μοναχές οι οποίοι δεν είχαν πού την κεφαλή κλίνει. Κάνω καθημερινά λειτουργίες όταν μου το ζητήσουν οι πιστοί…

Οι τάφοι είναι κάτι βρεφάκια, επειδή έχουν υπερκορεστεί τα νεκροταφεία Α’, Β’ Γ’, δεν υπάρχουν θέσεις γι΄αυτά τα παιδιά. Συνεννοήθηκα με μία ψυχούλα και έρχονται εδώ οι γονείς και τα ενταφιάζουν. Έχουν δικαίωμα οι Ιερές Μονές και τα Μετόχια να έχουμε χώρο ενταφιασμού. Από μία παρεξήγηση κάποιο πρόσωπο πήγε και είπε ότι παρανόμως έχουμε αυτή την κατάσταση,. Πήγα στους δικηγόρους του υπουργείου και πήρα την διάταξη. Είναι καμιά 20αριά ταφάκια”, τόνισε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

WWW.DIKASTIKOREPORTAZ.GR

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας