22:26 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Είσοδο της Παγκρήτιας στο Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ο Μ. Σάλλας

Είσοδο της Παγκρήτιας στο Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ο Μ. Σάλλας

«Να καταστήσομεν την Ελλάδα αγνώριστον», η γνωστή ρήση του Ελευθέριου Βενιζέλου ακούστηκε δια στόματος του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Παγκρήτια Τράπεζα, στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της και ενόψει της συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, ο στρατηγικός επενδυτής της Τράπεζας, ο πρόεδρος της Lyktos Group κ. Μιχάλης Σάλλας, στάθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του στην εξωστρέφεια της Κρήτης και στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο πιστωτικό σύστημα της χώρας.

Ο υπουργός μίλησε με θέμα: «O ψηφιακός μετασχηματισμός ως αναπτυξιακό και κοινωνικό εργαλείο».

Ο Μιχάλης Σάλλας αναφέρθηκε στην πρωτοπορία των Κρητών για περισσότερα από 30 χρόνια στο πιστωτικό σύστημα της χώρας, η οποία συνεχίζεται και σήμερα. Κάνοντας ειδική μνεία στο καινούριο εγχείρημα της Παγκρήτιας ανέφερε: «Τώρα ξεκινάει μια νέα, ανάλογου βεληνεκούς προσπάθεια στον τραπεζικό χώρο, ενσωματώνοντας τις καινούριες ανάγκες και τα νέα δεδομένα. Σε μια περίοδο που το τραπεζικό σύστημα συρρικνωνόταν στον απόηχο της οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας, εμείς επενδύουμε. Η νέα τράπεζα, η Candia Bank, σωστά κεφαλαιοποιημένη μετά την αύξηση των 100 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί, με 110.000 μετόχους κατόπιν της συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, με ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει δυνατή τεχνογνωσία μετά και την απορρόφηση των εργασιών της HSBC Ελλάδος και με ένα ικανό δίκτυο 100 καταστημάτων, θα είναι έτοιμη να επιτελέσει ένα καινοτόμο έργο.

Στόχος του νέου Ομίλου είναι να τοποθετήσει σε ένα καινούριο πλαίσιο παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες, εξυπηρετώντας στην πράξη και όχι μόνον λεκτικά τη μικρομεσαία επιχείρηση που θέλει να αναπτυχθεί, που θέλει να εξάγει, που θέλει να καινοτομήσει. Παράλληλα σε ένα χρόνο από τώρα η Candia Bank θα οδεύσει προς το Χρηματιστήριο».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

             

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας