More

    Είστε έτοιμοι; Πεντανόστιμα κανελόνια με κιμά!

    H πιο τέλεια συνταγή είναι εδώ!

    Kιμάς

    600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

    Συστατικά

    Ελαιόλαδο
    1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
    1 συσκευασία κανελόνια
    1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
    1 πρέζα ζάχαρη
    1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
    1 καρότο, ψιλοκομμένο
    2 σκ. σκόρδο
    Αλάτι
    Πιπέρι

    Μπεσαμέλ

    50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
    600 ml γάλα
    140 γρ. γκούντα, τριμμένη
    140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
    Αλάτι
    Πιπέρι

    Βήμα-βήμα η προετοιμασία

    Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
    Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
    Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
    Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
    Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
    Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
    Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
    Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25×15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
    Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
    Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
    Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    Πρόσφατα Άρθρα

    27 νέα κρούσματα, τα 14 στις πύλες εισόδου και ένας θάνατος – Η κατανομή των κρουσμάτων

    Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο...

    Συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη σκιά Καλογρίτσα

    Με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ξεκινούν οι εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ομοβροντία...

    Τσεχία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα με τουλάχιστον τρεις νεκρούς

    Σιδηροδρομικό δυστύχημα με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην Τσεχία. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες...

    Προσοχή στις γόπες των τσιγάρων, η κατάποση τους προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια στα παιδιά

    Τα παιδιά είναι περίεργα και πολλές φορές βάζουν στο στόμα τους αντικείμενα που βρίσκουν κάτω και ένα από αυτό το αντικείμενο είναι οι γόπες...

    Αγγελής: Αίτημα για να καταθέσει στον Άρειο Πάγο

    Αίτημα για να καταθέσει στην πειθαρχική έρευνα η οποία διενεργείται στον Άρειο Πάγο από τους αντεισαγγελείς, κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή, κατέθεσε ο πρώην επόπτης...