21:30 Τρίτη 17 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Έκκληση της Ουκρανίας προς τη Γερμανία για αμυντικά όπλα

Έκκληση της Ουκρανίας προς τη Γερμανία για αμυντικά όπλα

Ενώ η Ρωσία συγκεντρώνει όλο και περισσότερα στρατεύματα γύρω από την Ουκρανία και πολλές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ανακοινώσει παραδόσεις όπλων στο Κίεβο, οι αντίστοιχες απαιτήσεις προς τη Γερμανία γίνονται όλο και πιο δυνατές, σύμφωνα με τη  Ηandelsblatt.

“Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί από την κυβέρνηση του “φαναριού” (σ.σ. SPD, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι) να επανεξετάσει αμέσως και να αλλάξει πορεία στο θέμα παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γερμανία, Andriy Melnyk, στην Handelsblatt.

Η χώρα του “δεν θα ησυχάσει στο να πείσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να παραδώσουν αμυντικά όπλα στην Ουκρανία”.

Ενόψει των πρόσφατων δεσμεύσεων που ανέλαβαν η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς, η Τσεχία και τα κράτη της Βαλτικής, η Γερμανία δεν θα πρέπει “να στέκεται πλέον στην άκρη”, λέει ο Μέλνικ. Πιο πρόσφατα, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία ανακοίνωσαν παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, όπως και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ στο παρελθόν. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε απορρίψει ξανά τέτοια αιτήματα την Παρασκευή μετά την κλειστή συνεδρίαση της κυβέρνησης συνασπισμού του.

Διαβάστε ακόμα

Αντόνιο Γκουτέρες: “H διπλωματία πρέπει να δώσει τη λύση” στην κρίση της Ουκρανίας

Πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας