14:38 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Εκλογές 2023 - Κ. Μητσοτάκης στην «Κ»: «Δεν θα καβαλήσω το καλάμι»

Εκλογές 2023 - Κ. Μητσοτάκης στην «Κ»: «Δεν θα καβαλήσω το καλάμι»

Το μήνυμα ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος στέλνει, μέσω της συνέντευξής του στην «Κ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αποκλείει για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ.

Μήνυμα στέλνει και προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Ακόμη αναφέρει ότι «θα είναι μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς – με πολύ rotation για να χρησιμοποιήσω έναν μπασκετικό όρο – δηλαδή με πολλές αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Επικεντρώνεται, όμως, και στον τομέα της υγείας. «Η δημόσια υγεία είναι και ένα προσωπικό στοίχημα», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Έμαθα πολλά στα χρόνια της πανδημίας και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά που πρέπει να παρέμβουμε. Περιμένουμε να υλοποιήσουμε μεγάλες αλλαγές στα νοσοκομεία μας».

Επιπλέον αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και, όπως λέει, «κόμματα και κομματίδια» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «όσο πιο ισχυρή η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος, σεμνός και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές.

» Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις υλοποιήσω».

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τα στελέχη εκλογική εγρήγορση και τονίζει ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Τέλος, για τις τουρκικές εκλογές, ανέφερε ότι «υπάρχει φαβορί», αλλά και ότι δεν αισθάνεται καθόλου σίγουρος «ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα υπάρξει κάποια δραστική στροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΣΟΚ: Δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα η απόφαση Ανδρουλάκη – «Η έδρα θα επιστρέψει στον Χάρη Καστανίδη μετά τις εκλογές»

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας