13:22 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης ή Παπανδρέου (Ψηφίστε στο e-poll)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης ή Παπανδρέου (Ψηφίστε στο e-poll)

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών που θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου διασταυρώνουν τα ξίφη τους, καθώς αμφότεροι πέρασαν στον β γύρο, αποκλείοντας τους υπόλοιπους συνυποψήφιους τους: Χάρη Καστανίδη, Παύλο Γερουλάνο, Παύλο Χρηστίδη και Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μάλιστα έδωσε την στήριξή του στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κρητικός ευρωβουλευτής συγκέντρωσε 98.431 ψήφους (36,88%), ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου επελέγη από 74.093 ψηφοφόρους (27,9).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρώτευσε σε όλες τις περιφέρειες εκτός της Δυτικής Ελλάδας, όπου πρώτος ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου και της Αττικής, όπου πρώτος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Παπανδρέου είναι πρώτος και στις ψήφους των Αποδήμων.

Με 270.000 ψηφοφόρους να σπάνε ρεκόρ, μετά τις εκλογές του 2017 (212.000 συμμετοχές) και περί τις 800.000 ευρώ να μπαίνουν στα ταμεία του κόμματος (λόγω των 3 ευρώ της συμμετοχής) η Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζεται πυρετωδώς για την εκλογική μάχη της επόμενης μέρας.

Παρά το δύσκολο εσωκομματικό παζλ, την ρευστή κατάσταση στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, το ereportaz πρώτο είχε “ανιχνεύσει” εξαρχής τους δυο υποψήφιους που θα έκοβαν πρώτοι το νήμα, περνώντας στον β γύρο, τον τρίτο Α. Λοβέρδο και την σειρά κατάταξης των κ.κ. Χριστίδη, Γερουλάνο και Καστανίδη.

Στο δεύτερο κατά σειρά e-poll, το ereportaz για τις επόμενες τρεις μέρες επιχειρεί να βολιδοσκοπήσει την τάση που θα επικρατήσει την ερχόμενη Κυριακή.

Στόχος  είναι η προσέγγιση της τάσης, προτίμησης και πρόθεσης των συμμετεχόντων, όσον αφορά τον διάδοχο της Φώτης Γεννηματά.

Παρακαλούνται θερμά οι συμμετέχοντες για την απρόσκοπτη κατάθεση της άποψής τους.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας μετά το πέρας της ψηφοφορίας, με την επικρατούσα άποψη της κοινής γνώμης στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ.

 

 

*O κάθε χρήστης ψηφίζει μόνο μία φορά, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

 

Ρεπορτάζ, αποκαλύψεις και παρασκήνια στην εφημερίδα ΜΠΑΜ της Κυριακής

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας