6:26 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 70.000 οι ψηφοφόροι, ουρές σε όλη την Ελλάδα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 70.000 οι ψηφοφόροι, ουρές σε όλη την Ελλάδα

Η πολύ μεγάλη προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόσο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις όσο και στην υπόλοιπη περιφέρεια συνεχίζεται, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα διαρρέει η Κουμουνδούρου.


Διαβάστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: Μαρτυρία φωτιά καίει τη Ρούλα για Κεταμίνη


Μέχρι τις 14:00 έχουν ήδη ψηφίσει σύμφωνα μόνο με τους εγγεγραμμένους στα τάμπλετ 70.000 πολίτες στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, ενώ συνεχίζεται και η μαζική ροή εγγραφής νέων μελών.

Είναι ενδεικτικό πως η αναλογία παλιά με νέα μέλη είναι περίπου στο ένα προς δύο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις πρώτες ώρες, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, είχαν ήδη ψηφίσει 40.000 άτομα.

Με βάση τη μέχρι τώρα συμμετοχή αναμένεται από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο τελικός αριθμός στις κάλπες θα είναι με βεβαιότητα εξαψήφιος, θα υπερβεί δηλαδή το κόμμα τα 100.000 μέλη.

Τσίπρας: Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και αύριο τις τύχες της χώρας

«Ιστορική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στο Περιστέρι για να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε στο Δημαρχείο Περιστερίου, στον εκθεσιακό χώρο, λίγο μετά τις 9:30πμ και εξερχόμενος αναφέρθηκε στη σημερινή εκλογική διαδικασία και τη σημασία της.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την «Κυριακή της Δημοκρατίας» και την «Κυριακή της Συμμετοχής» ενώ τόνισε πως οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε πάνω από 1.000 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, από τον Έβρο έως τη Γαύδο και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο.

«Μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να δυναμώσει και να εμπεδώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι μόνο η εκλογή του προέδρου αλλά της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θέλουμε αυτή η διαδικασία να μην αφορά μονάχα τα εσωτερικά μας, που για εμάς είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και θα μας δυναμώσει πολύ, αλλά να αφορά και το μέλλον αυτού του τόπου. Για αυτό καλούμε σήμερα στις κάλπες μας κάθε δημοκρατικό πολίτη, να έχει μια ευκαιρία, να στείλει ένα μήνυμα δυνατό, να ακουστεί η φωνή του» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, τόνισε:

«Καλούμε κάθε νέα και νέο, εργαζόμενους που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, συνταξιούχους που είδαν να στερούνται οι δυνατότητές τους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες. Όλους να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα, ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής για να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να έρθει εκείνη η ώρα που θα σημάνει μια διαφορετική πορεία για τον τόπο και το λαό μας», τόνισε.

Κάλεσε δε στις κάλπες «κάθε δημοκρατικό πολίτη» και τους ζήτησε να «πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους» ώστε αύριο να πάρουν την τύχη της κοινωνίας στα χέρια τους.

«Με αυτό το μήνυμα, να έρθει η ώρα που θα σημάνει διαφορετική πορεία για τον τόπο. Με στήριξη της κοινωνίας, των αδύναμων. Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Oι αναλυτικές οδηγίες από το syriza.gr – εδώ και ο σχετικός διαδραστικός χάρτης με τα εκλογικά κέντρα ανά περιφέρεια:

1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω.
Μπορείτε να εγγραφείτε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.

-Όσοι εγγραφείτε την ημέρα της ψηφοφορίας ή είστε ήδη μέλη αλλά έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Όσοι είστε ήδη μέλη και έχετε εγγραφεί ως τις 21/3/2022 και βρεθείτε εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκετε, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αλλά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ.

*Για τη διευκόλυνσή σας, αν δεν είστε ήδη μέλη ή έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορείτε να συμπληρώσετε από τώρα και να έχετε μαζί σας τη φόρμα εγγραφής μέλους, την οποία βρίσκετε εδώ: *( link)

2. Πώς ψηφίζω για την Κεντρική Επιτροπή;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022.Ψηφίζετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ στην οποία ανήκετε.

Δείτε εδώ πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε ανά περιφέρεια (link)Εάν τυχόν τα μέλη αυτά βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν τότε θα έχουν δικαίωμα ψηφου ΜΟΝΟ για την εκλογή προέδρου.

3. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

4. Πού ψηφίζω;

Σε κάθε περιφέρεια έχουν οριστεί εκλογικά κέντρα.

Εγκύκλιος για τις εκλογές της 15ης ΜαΐουΑστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

*Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ.

Εδώ ο σχετικός διαδραστικός χάρτης ή εναλλακτικά πατήστε στα αντίστοιχα λινκ:

Ανατολική Μακεδονία

Κεντρική Μακεδονία

Ήπειρος

Θεσσαλία

Ιόνια Νησιά

Στερεά Ελλάδα – Εύβοια

Δυτική Ελλάδα

Αττική

Πελοπόννησος

Κρήτη

Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες – Δωδεκάνησα)

Βόρειο Αιγαίο

Την κεντρική ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή του Προέδρου και των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) με πρόεδρο τον Ηλία Νικολακόπουλο, όπως ορίστηκε με απόφαση του 3ου Συνεδρίου.

Ροή Ειδήσεων

Προηγούμενο άρθρο

Πανελλαδικές 2022: Νέα μείωση στους εισακτέους - 10.000 λιγότεροι σε σχέση με πέρσι

Επόμενο άρθρο

Σεισμός ΤΩΡΑ: Δύο δονήσεις με διαφορά ενός λεπτού

Διαβάστε ακόμη

Top News

Ξηρασία: Η έλλειψη νερού απειλεί την ντομάτα και τα υποπροϊόντα της και στέλνει στα ύψη τις τιμές

Ακρόπολη: Φθορές σε δύο μηχανήματα συναλλάγματος - Έσπασαν οθόνες και πληκτρολόγια των ΑΤΜ

Ο Πούτιν κάνει «δώρο» τον Όρμπαν περισσότερο φυσικό αέριο όταν η Ευρώπη ετοιμάζεται για χειμώνα χωρίς θέρμανση

Άργος: Τροχαίο δυστύχημα με ασθενοφόρο – Ο οδηγός παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη

Πάτρα: Η Ρουλα Πισπιριγκου αμφισβητούσε ότι η Μαλενα κατέληξε από ηπατική ανεπάρκεια (ντοκουμέντο)

Υπάρχουν δύο είδη οργασμού που δεν είχες ιδέα ότι υπάρχουν!

Κίσινγκερ: Είμαστε στο χείλος του πολέμου με Ρωσία και Κίνα και εν μέρει ευθύνονται οι ΗΠΑ

Μύκονος: Τρελη πρόκληση από τον «μπροστινό» του Nammos και τον Αγγλουπα (βίντεο)

Ανθρωπιστική κρίση στον Έβρο: 40 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι σε νησίδα από τις 14/7/2022 – Ένα κορίτσι 5 ετών νεκρό

Συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αεροπλάνο προσγειώθηκε βγάζοντας καπνούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας