9:59 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λέσβο - Ξεσηκώθηκαν πάνω από 2.000 μετανάστες- Αποκλειστικές εικόνες από το νησί

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λέσβο - Ξεσηκώθηκαν πάνω από 2.000 μετανάστες- Αποκλειστικές εικόνες από το νησί

Συνεχίζεται η αναταραχή στη Λέσβο. Πάνω από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες ξεσηκώθηκαν και διαμαρτύρονται ζητώντας να φύγουν από το νησί.

Η ένταση ξεκίνησε από τον δρόμο, όπου επί τρεις ημέρες πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν στήσει αυτοσχέδιο υπαίθριο καταυλισμό, μετά την πυρκαγιά της Τρίτης που έκαψε το ΚΥΤ της Μόριας.

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στιβαγμένοι στον υπαίθριο καταυλισμό στο δρόμο που οδηγεί από το ΚΥΤ μέχρι την είσοδο της πόλης.

Οικογένειες, παιδιά κοιμήθηκαν για άλλη μια νύχτα στους δρόμους, σε χωράφια, μέχρι και σε νεκροταφεία. Οι περισσότεροι κρατούν σακούλες με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους.

Το μεγαλύτερο μέρος προσφύγων και μεταναστών έχει κατευθυνθεί στον Καρά Τεπέ, όπου στήνεται από το πρωί ο νέος καταυλισμός .

 

Στην Αγιάσο κάτοικοι έχουν στήσει μπλόκα και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να δημιουργηθεί ξανά το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν ούτε και στα μηχανήματα του στρατού να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης.

Τις ενέργειες των κατοίκων στηρίζουν και οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες μάλιστα αρνήθηκαν την εγκατάσταση προσφύγων ξανά μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας ή σε δύο κλειστά στρατόπεδα του νησιού.

Τραγική η εικόνα στη Μόρια

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί από την Τετάρτη τα ξημερώματα στη Μόρια επιδεινώνεται ώρα με την ώρα.

Την πρώτη φωτιά ακολούθησε μια δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά την Τετάρτη το βράδυ, ενώ την Πέμπτη το μεσημέρι μια ακόμη εστία ξέσπασε απροσδόκητα στο μόνο σημείο που είχε μείνει ανέπαφο από τις προηγούμενες φωτιές και όπου συνέχιζαν να υπάρχουν περισσότερες από 200 σκηνές με οικογένειες.

Δείτε αποκλειστικές εικόνες από το πρώην ΚΥΤ:

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας