4:10 Σάββατο 1 Απριλίου 2023
eReportaz

Live:

Εκστρατεία Ζελένσκι για να μείνουν οι Ρώσοι εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

Εκστρατεία Ζελένσκι για να μείνουν οι Ρώσοι εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

Αν επιτραπεί στους Ρώσους αθλητές να μετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αυτό θα ισοδυναμεί με μήνυμα ότι «ο τρόμος είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτός», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως έστειλε επιστολή στον Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κιέβου να μην επιτραπεί στη Ρωσία η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

«Οι απόπειρες της ΔΟΕ να επιστρέψουν οι Ρώσοι αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες, είναι προσπάθειες για να ειπωθεί στον υπόλοιποι κόσμο ότι ο τρόμος είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτός», τόνισε ο Ζελένσκι.

«Λες και θα μπορούσε κάποιος να κλείσει τα μάτια του σε αυτό που κάνει η Ρωσία στη Χερσώνα, το Χάρκοβο, το Μπαχμούτ και την Αβντίβκα», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι, αναφερόμενος σε περιοχές που έχουν δεχθεί το σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων.

Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία «να χρησιμοποιήσει τους Αγώνες ή οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση ως προπαγάνδα για την επιθετικότητά της», τόνισε ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος. Οι δηλώσεις του έρχονται έπειτα από την απόφαση της ΔΟΕ να επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να μετάσχουν σε αγώνες στην Ασία.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ζελένσκι συνομίλησε με τον Μακρόν και ξεκίνησε έναν «μαραθώνιο ειλικρίνειας», προκειμένου να μείνουν εκτός των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού οι αθλητές της Ρωσίας. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ουδετερότητα στον αθλητισμό, σε μια περίοδο που οι Ουκρανοί αθλητές πολεμούν και πεθαίνουν, τόνισε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε και για ένα «μεγάλο Ολυμπιακό λάθος» του προηγούμενου αιώνα. Αναφερόταν στη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 1936 στο Βερολίνο, όταν οι Ναζί ήταν στην εξουσία. «Το Ολυμπιακό κίνημα και τα τρομοκρατικά κράτη δεν θα πρέπει να διασταυρώνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μπροστάρη τον Μακρόν η υποψηφιότητα του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Μετά τα τανκς ο Ζελένσκι βάζει στο στόχαστρο τα μαχητικά

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας