5:10 Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελ.Βενιζέλος»

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελ.Βενιζέλος»

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών (EGYPT AIR) στον Δ.Α.Α. «Ελ.Βενιζέλος» λόγω δυσμενών συνθηκών.  

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών (EGYPT AIR) στον Δ.Α.Α. «Ελ.Βενιζέλος» λόγω δυσμενών συνθηκών.

Προσγειώθηκε εκτάκτως στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» η υπ ́αριθ. MS 829 πτήση της αεροπορικής εταιρείας EGYPT AIR. Η ανωτέρω πτήση αναχώρησε από το Αεροδρόμιο του Κάϊρου Αιγύπτου με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Βεγγάζης Λιβύης, πλην όμως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης και μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης του αεροσκάφους, ο κυβερνήτης του αιτήθηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στον Δ.Α.Α. «Ελ.Βενιζέλος». Στο αεροπλάνο επέβαιναν εκατόν έντεκα (111) επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Κατά την άφιξη του το αεροσκάφος στάθμευσε στο σημείο Α47 της πίστας του αερολιμένα.

Μετά από συνεννόηση του εκπρόσωπου της αεροπορικής εταιρείας με εκπρόσωπο του αερολιμένα και λόγω της επιμονής άρνησης του κυβερνήτη να παραμείνουν οι επιβάτες εντός του αεροσκάφους έως ότου αναχωρήσει εκ νέου για τον αερολιμένα της Βεγγάζης, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, με την συνοδεία αστυνομικών της Υπηρεσίας μας και υπαλλήλων ασφαλείας του αερολιμένα.

Μετά τη διενέργεια ελέγχου ασφαλείας μεταφέρθηκαν στην αίθουσα πύλης αναμονής επιβίβασης Α23 του αερολιμένα όπου και παρέμειναν μέχρι την 20:00 ώρα οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης τους στο αεροσκάφος.

Κατά την παραμονή τους στην ανωτέρω αίθουσα, τέσσερις (4) εκ των επιβατών, με σκοπό να παραμείνουν στην χώρα μας, επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα που υπήρχε στο σημείο, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν και αυτοί στο αεροσκάφος.

Επιπλέον αναφέρεται ότι ένας εκ των αφιχθέντων επιβατών αιτήθηκε ιατρική βοήθεια, η οποία και του παρασχέθηκε από τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αερολιμένα, μετά το πέρας της οποίας επιβιβάστηκε και αυτός στο αεροσκάφος. Τέλος την 21:05 ώρα της 06/01/2024 και μετά την αλλαγή του πληρώματος στο αεροσκάφος, η υπ ́αριθ. MS 829 πτήση αναχώρησε, με προορισμό τον αερολιμένα της Βεγγάζης.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας