5:20 Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη - υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό στην Κίνα και τις συστάσεις της ΕΕ

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη - υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό στην Κίνα και τις συστάσεις της ΕΕ

 

Έκτακτη σύσκεψη θα έχει σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το ζήτημα της Κίνας που βιώνει ένα νέο κύμα κορονοϊού και για τις συστάσεις της ΕΕ για τις αφίξεις ταξιδιωτών από Κίνα.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται πως η σύσκεψη έρχεται μετά την απόφαση την ισχυρή σύσταση της Κομισιόν για τεστ κορονοϊού 48 ωρών στους ταξιδιώτες από την Κίνα, αλλά και μάσκα.

Συγκεκριμένα, οι σχετικές συζητήσεις, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, κράτησαν περίπου έξι ώρες, με την ΕΕ να αναφέρει πως τα 27 κράτη – μέλη «ενθαρρύνονται έντονα» να επιβάλουν τεστ κορονοϊού προ της αναχώρησης των επιβατών από την Κίνα, όπως έχει μεταδώσει το Associated Press.

 

Αναλυτικά τι συμφώνησαν τα κράτη – μέλη:


  • να συστήσουν σε όλους τους επιβάτες σε πτήσεις από και προς την Κίνα να φορούν ιατρική μάσκα (FFP2/N95/KN95)
  • να παρέχουν συμβουλές σε εισερχόμενους και εξερχόμενους διεθνείς ταξιδιώτες που προέρχονται από ή έχουν προορισμό την Κίνα, καθώς και στο προσωπικό αεροσκαφών και αεροδρομίων, σχετικά με μέτρα προσωπικής υγιεινής και υγείας
  • ενθαρρύνονται ενθέρμως για την εισαγωγή, για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Κίνα προς τα κράτη μέλη, απαίτησης αρνητικού τεστ COVID-19 που λαμβάνεται όχι περισσότερες από 48 ώρες πριν από την αναχώρηση από την Κίνα

 

Επίσης, τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να συμπληρώσουν αυτά τα μέτρα με:

  • τυχαίους ελέγχους επιβατών που φτάνουν από την Κίνα κατά την άφιξή τους στα κράτη μέλη, ανάλογα με την περίπτωση, και αλληλουχία όλων των θετικών αποτελεσμάτων για την ενίσχυση της επιτήρησης της επιδημιολογικής κατάστασης.
  • έλεγχο λυμάτων από αεροδρόμια με διεθνείς πτήσεις και αεροσκάφη που φτάνουν από την Κίνα
  • συνέχιση της προώθησης της κοινής κατανομής εμβολίων και του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων, ιδιαίτερα μεταξύ των ευάλωτων ομάδων.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας