7:40 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Συνελήφθη ο ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" Π. Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι για εκβιασμούς σε τράπεζες και επιχειρήσεις

Συνελήφθη ο ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" Π. Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι για εκβιασμούς σε τράπεζες και επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση του τμήματος δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολη” Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς και οι δημοσιογράφοι Χρήστος Φράγκος και Π. Μούσας. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθούν θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση. 

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Συνελήφθη ο Μαυρίκος της Ακρόπολης και δύο δημοσιογράφοι για εκβιασμό - Κεντρική Εικόνα

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις καθώς και τράπεζες. Συγκεκριμένα, οι τρεις πλησίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών και τους απειλούσαν πως είτε θα τους δώσουν κρατική διαφήμιση είτε μέσω των μέσων ενημέρωσης που είχαν θα τους δυσφημούσαν.

Τους απειλούσαν πως εκτός από την εφημερίδα, θα τους δυσφημούσαν και σε site που είχε ο εκδότης με ειδησεογραφία για τα νότια προάστια.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Σύμβουλος του Δήμα και αρθρογράφος για την… Google!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης (Τάκης) Μουσσάς είχε προσληφθεί στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών το 2012 όταν υπουργός ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας. Παλαιότερα είχε εργαστεί και ως εκφωνητής δελτίου ειδήσεων στο Star Channel. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έτερος δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκος αρθρογραφεί στο sofokleousin, και… συμπτωματικά σήμερα απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το άρθρο του «η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα».

Ο διορισμός του Μαυρίκου το 2009 από Αβραμόπουλο

Nα σημειωθεί πως στις αρχές του 2009 η τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε στην αναβάθμιση του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος τότε εκτελούσε  χρέη αντιπροέδρου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Με απόφαση του υπουργού κ. Αβραμόπουλου, ο Μαυρίκος μετείχε και στην πενταμελή ομάδα αξιολόγησης ιατρών ΕΣΥ του ΨΝΑ. Με πιο απλά λόγια ήταν ένας  από τους πέντε που έκρινε αν θα έπρεπε να αναβαθμιστεί ένας γιατρός ή όχι.

Ξεπουπούλιασμα 

Κατά πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, την δράση του εκδότη είχε καταγγείλλει και ένας πολύ γνωστός κτηνοτρόφος οποίος -φέρεται- να είχε πέσει θύμα εκβιασμού προκειμένου να δώσει διαφήμιση. Άλλο στέλεχος της εφημερίδας φέρεται να είχε ζητήσει 50.000 ευρώ από πασίγνωστο επιχειρηματία για να μην “αποκαλυφθεί” θέμα που φέρεται να αφορούσε μια από τις επιχειρήσεις του. Επίσης απειλές φέρεται να είχε δεχθεί και διαφημιστική εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τα κονδύλια πρώην κρατικού οργανισμού.

Κατά το παρελθόν η εφημερίδα “Ακρόπολη” δεν δίσταζε να δημοσιεύει αυτούσια δημοσιογραφικές αποκαλύψεις άλλων εντύπων ή ιστοσελίδων χωρίς να αναφέρει πηγή και συχνά χωρίς να αλλάζει ούτε τα σημεία στίξης… Θυμηθείτε εδώ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας