0:48 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Έκθεση ζωγραφικής Δημήτρη Λιντζέρη «Κατάθεση ψυχής»

Έκθεση ζωγραφικής Δημήτρη Λιντζέρη «Κατάθεση ψυχής»

Μαιευτήρας γυναικολόγος, διδάκτορας, πολιτικός και ζωγράφος, ο Δημήτρης Λιντζέρης εκθέτει για πρώτη φορά τα ζωγραφικά του έργα, εμπνευσμένα από την ιστορική πορεία του έθνους με πορτρέτα ηρώων του ’21, αγιογραφίες και σχέδια από τόπους που συνδέονται με τα βιώματα του.
Αυτοδίδακτος ζωγράφος ο Δημήτρης Λιντζέρης, «καταθέτει την ψυχή του» μέσα από την προσωπική του συλλογή, «ως τρόπο εσωτερικής ανάγκης να συνδεθεί με μνήμες παλαιότερες και νεότερες», όπως παρατηρεί η Ιστορικός Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού του ΕΚΠΑ Αθηνά Σχινά.


Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» του Δήμου Νίκαιας (Λεωφόρος Θηβών 245).
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Λίνα Μενδώνη και ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Ευάγγελος Λιβιεράτος θα απευθύνουν χαιρετισμό ενώ για τον Δημ. Λιντζέρη ως ζωγράφο θα μιλήσει η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) Αθηνά Σχινά, που επιμελείται την έκθεση των έργων του και τον εικαστικό του Κατάλογο.

Εξέχουσα θέση στην έκθεση έχει η παρουσίαση μεγάλου μεγέθους χάρτη, όπου αποτυπώνεται η παρουσία και τα έργα Ελλήνων στην μακραίωνη ιστορία τους στον «παλαιό κόσμο». Έργο που φιλοτεχνήθηκε κατόπιν ενδελεχούς μελέτης και προσπάθειας για την αποτύπωση της χοροχρονικής ακρίβειας των γεγονότων και των έργων τους, ενώ για την ολοκλήρωση του χρειάστηκαν περισσότερο από δέκα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: Φωτό – σοκ με τον απαγχονισμό του ασφαλιστή! – Τα ντοκουμέντα που φανερώνουν τι πραγματικά συνέβη στο διαμέρισμα του Μοσχάτου!

Ερρίκος Ανδρέου: Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο γνωστός σκηνοθέτης και σύζυγος της Νόρας Βαλσάμη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας