0:56 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Εκτός λειτουργίας Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger

Εκτός λειτουργίας Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger

Εκτός Facebook και Instagram βρίσκονται από  το απόγευμα της Δευτέρας χιλιάδες χρήστες των δύο εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, λόγω προβλημάτων των δημοφιλών εφαρμογών.

Σύμφωνα με το Downdetector.com, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 50.000 αναφορές χρηστών των δύο εφαρμογών για προβλήματα στη λειτουργία των Facebook και Instagram.

Εν τω μεταξύ, προβλήματα καταγράφηκαν και στη λειτουργία των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook, WhatsApp και Messenger, με τις δυσλειτουργίες να επηρεάζουν περισσότερους από 22.000 χρήστες του WhatsApp και σχεδόν 3.000 χρήστες του Messenger.

Το Downdetector παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας μόνο μέσω αναφορών κατάστασης από σειρά πηγών, συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων που αναφέρουν οι χρήστες στην πλατφόρμα του. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι τα προβλήματα μπορεί να έχουν επηρεάσει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Στο Twitter εν τω μεταξύ περισσότερα από 850.000 tweets αναφέρονταν στο WhatsApp, με την εφαρμογή να αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter: “Έχουμε λάβει γνώση ότι ορισμένοι χρήστες αντιεμτωπίζουν επί του παρόντος προβλήματα με το WhatsApp. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα το συντομότερο δυνατό”.

Το Facebook δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει τις διακοπές στις πλατφόρμες του.

Η μετοχή του Facebook καταγράφει πτώση άνω του 5% στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

“Βουτιά” της μετοχής στον απόηχο συγκλονιστικών αποκαλύψεων
Η κατρακύλα των μετοχών έρχεται στον απόηχο των συνταρακτικών αποκαλύψεων που έκανε η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, Φράνσις Χάουγκεν για τον τρόπο λειτουργίας του Facebook.

Η τριαντάχρονη πρώην υπεύθυνη προϊόντων στο Facebook, Φράνσις Χάουγκεν σε συνέντευξή που μεταδόθηκε από το CBS κατηγόρησε τον όμιλο ότι βάζει “το κέρδος πάνω από την ασφάλεια” των χρηστών του.

Η Χάουγκεν άρχισε να εργάζεται για το Facebook το 2019 και διορίστηκε, κατόπιν δικού της αιτήματος, στο τμήμα “πολιτικής ακεραιότητας” (Civic Integrity), το οποίο ασχολείτο με τους κινδύνους που θα μπορούσαν να δημιουργούν ορισμένοι χρήστες ή ορισμένα περιεχόμενα για την καλή διεξαγωγή των εκλογών.

Πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2020, το Facebook είχε τροποποιήσει τους αλγορίθμους του για να μειώσει την μετάδοση πλαστών πληροφοριών.

Ωστόσο, σύμφωνα με την μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, “μόλις τελείωσαν οι εκλογές”, ο όμιλος τους επανέφερε στην προηγούμενη κατάστασή τους, “δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη έναντι της ασφάλειας”, υποστήριξε η ίδια στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “60 Minutes” του CBS.

“Υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε αυτό που ήταν καλό για τον κόσμο και αυτό που ήταν καλό για το Facebook”, υπογράμμισε η Χάουγκεν και ο όμιλος “στη μία περίσταση μετά την άλλη, επέλεγε να προτάξει τα συμφέροντά του, δηλαδή να βγάζει περισσότερα χρήματα”.

Η Χάουγκεν αναμένεται να καταθέσει αύριο, Τρίτη, στην Επιτροπή Εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας.

Διαβάστε ακόμη 

Έπεσαν Facebook και Instagram

Frances Haugen: Η γυναίκα που «ξεμπρόστιασε» το Facebook αποκαλύπτει το πρόσωπό της

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας