4:20 Σάββατο 1 Απριλίου 2023
eReportaz

Live:

Εκτροχιασμός τρένου στο Οχάιο: «Ελεγχόμενη απελευθέρωση» χημικών- Σύννεφο κόκκινου καπνού

Εκτροχιασμός τρένου στο Οχάιο: «Ελεγχόμενη απελευθέρωση» χημικών- Σύννεφο κόκκινου καπνού

Αφού τέθηκαν σε συναγερμό την Παρασκευή οι Αρχές του Οχάιο των ΗΠΑ μετά το φόβο για μεγάλη έκρηξη λόγω του επικίνδυνου φορτίου που μετέφερε ένα εκτροχιασμένο τρένο σε κάποια από τα 150 βαγόνια του, εν τέλει αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτό που αποκαλούν «ελεγχόμενη απελευθέρωση».

Συγκεκριμένα, τρεις ημέρες μετά τον εκτροχιασμό μιας μεγάλης αμαξοστοιχίας κοντά στα σύνορα του Οχάιο και της Πενσυλβάνια που είχε ως συνέπεια ένα τεράστιο σύννεφο κόκκινου καπνού, αξιωματούχοι του Οχάιο δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν μια ελεγχόμενη απελευθέρωση επικίνδυνων χημικών ουσιών, αφού διέταξαν εκκενώσεις κοντά στην περιοχή

Ο εκτροχιασμός του τρένου στο Οχάιο σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Ανατολική Παλαιστίνη προκάλεσε πολύ μεγάλη ανησυχία για τα τουλάχιστον 5 βυτιοφόρα βαγόνια γεμάτα με τοξικά εύφλεκτα χημικά.

Σχεδόν 2.000 κάτοικοι του ανατολικού Οχάιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παρέμειναν και χθες μακριά από τα σπίτια τους μετά από την εντολή εκκένωσης, καθώς τα σιδηροδρομικά συνεργεία αποστράγγισαν και έκαψαν μια τοξική χημική ουσία από τα πέντε βυτιοφόρα βαγόνια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η «ελεγχόμενη απελευθέρωση» του χλωριούχου βινυλίου υπό πίεση, ενός εξαιρετικά εύφλεκτου και καρκινογόνου αερίου, ξεκίνησε με μία μόνο έκρηξη, όπως αναμενόταν, και ακολούθησε σταθερή καύση του υπόλοιπου φορτίου, δήλωσε ο Sandy Mackey, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Οχάιο.

«Αυτή η ελεγχόμενη απελευθέρωση ήταν η μία έκρηξη», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters. «Εξελίχθηκε όπως είχε προγραμματιστεί. Φάνηκε να είναι ένα επιτυχημένο εγχείρημα».

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ούτε από την επιχείρηση της Δευτέρας ούτε από το ατύχημα το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσαν οι αρχές.

Η αμαξοστοιχία, την οποία διαχειριζόταν η Norfolk Southern Railroad και αποτελούνταν από τρεις μηχανές και 150 φορτηγά βαγόνια, κατευθυνόταν από το Ιλινόις προς την Πενσιλβάνια όταν εκτροχιάστηκε λίγο πριν από τις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας την Παρασκευή,

Ο κυβερνήτης του Οχάιο Mike DeWine ανέφερε σε δήλωσή του ότι το χημικό περιεχόμενο των πέντε σιδηροδρομικών βαγονιών ήταν «ασταθές και θα μπορούσε δυνητικά να εκραγεί, προκαλώντας θανατηφόρο διασπορά θραυσμάτων και τοξικών αναθυμιάσεων».

Σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους έκτακτης ανάγκης, η Norfolk Southern δήλωσε τη Δευτέρα ότι επινόησε ένα σχέδιο για τον χειροκίνητο εξαερισμό των βαγονιών, επιτρέποντας την ελεγχόμενη αποστράγγιση του περιεχομένου υπό την επίβλεψη «ειδικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανία: Εκτροχιασμός τρένου στη Βαυαρία – 4 οι νεκροί και 16 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Εκτροχιασμός τρένου στη Σκωτία: Ένας νεκρός μέχρι στιγμής – «εξαιρετικά σοβαρό συμβάν»

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας