12:14 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

ΕΛ.ΑΣ: 182 συλλήψεις και 4.015 παραβάσεις ΚΟΚ σε μία ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα για την πρόληψη της εγκληματικότητας

ΕΛ.ΑΣ: 182 συλλήψεις και 4.015 παραβάσεις ΚΟΚ σε μία ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια χθες 27 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά –20.011– άτομα και –15.091– οχήματα, ενώ

  • προσήχθησαν –830– άτομα,
  • συνελήφθησαν –182– άτομα για διάφορα αδικήματα,
  • βεβαιώθηκαν –4.015– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • ακινητοποιήθηκαν –74– οχήματα και
  • κατασχέθηκαν –2-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –665– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν -3- άτομα και βεβαιώθηκαν -44- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκαν –7– έλεγχοι ατόμων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα σε περιοχές των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας, σε σημεία με αυξημένη εγκληματικότητα, όπου:

  • ελέγχθηκαν –60- άτομα
  • προσήχθησαν –2– άτομα και
  • βεβαιώθηκαν –4– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Περαιτέρω, διενεργήθηκε πλήθος ουσιαστικών ελέγχων σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Ήπειρο και την Κεντρική Μακεδονία.

Στο πλαίσιο αυτό σε περιοχές του Δήμου Φθιώτιδας, Ρεθύμνου, Άρτας και Ημαθίας ελέγχθηκαν –46– άτομα και προσήχθησαν –2-.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Τοπαλούδη: Ανείπωτος ο πόνος της μητέρα της- Η σπαρακτική ανάρτηση της Ε. Αρμουτίδου για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία της

Χαλκιδική: Πέταξαν και πάλι στον δρόμο 81χρονο συνταξιούχο με αναπηρία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας