22:15 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

ΕΛ.ΑΣ.: Πολλαπλά περιστατικά ρατσιστικής βίας αποκαλύπτει πόρισμα της Υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων

ΕΛ.ΑΣ.: Πολλαπλά περιστατικά ρατσιστικής βίας αποκαλύπτει πόρισμα της Υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων

Πολλά περιστατικά ρατσιστικής βίας και κακοποίησης αλλοδαπών περιλαμβάνει το πολυσέλιδο πόρισμα της Υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που διερευνά τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς, όπως παρουσιάστηκε από τη ΝΕΡΙΤ.

Μεταξύ άλλων, στο πόρισμα – κόλαφο που αμαυρώνει για άλλη μία φορά το πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρεται ότι στην Κορινθία αστυνομικοί έδιναν σε μουσουλμάνους να φάνε χοιρινό, για να μείνουν νηστικοί, τους έλεγαν να πίνουν νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας, απειλούσαν αλλοδαπούς ότι θα τους σφάξουν με σπασμένο μπουκάλι μπύρας, και πίεζαν με πένσα το δάκτυλο αλλοδαπού εργαζόμενου!

Στο πόρισμα διερευνήθηκαν και καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικοί έκοψαν με τη βία το μουστάκι ενός αλλοδαπού άντρα. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε έρευνα εις βάρος πολιτικού υπαλλήλου της Υπηρεσίας Ασύλου, ο οποίος έπλεκε εγκώμια για τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Ακόμα, όπως αποκαλύπτεται, σε αστυνομικό τμήμα της Κεντρικής Ελλάδας, υπήρξαν καταγγελίες ότι ένστολος έβριζε με χυδαίο τρόπο και χτυπούσε έναν Πακιστάνο, ενώ άλλες καταγγελίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί φορούσαν στους αλλοδαπούς κράνη και τους χτυπούσαν τα κεφάλια στον τοίχο!

Καταγγελίες υπάρχουν και για αστυνομικό τμήμα Θεσσαλονίκης, όπου στις 6 Μαρτίου του 2013 κρατούνταν 22 αλλοδαποί, σύμφωνα με τις οποίες 4 αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπούν και να τους βρίζουν με ρατσιστικά σχόλια.

Από τις δεκάδες υποθέσεις που απασχόλησαν την Υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε 19 περιπτώσεις εφαρμόστηκε το αυτόφωρο και έγιναν 22 προσαγωγές αστυνομικών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και συνοδοί του Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας