More

  Ελεύθεροι ο αστυνομικός και ο 37χρόνος που κατηγορούνται ότι απήγαγαν επιχειρηματία

  Μια τελείως διαφορετική εκδοχή έδωσαν ενώπιον της 4ης ειδικής ανακρίτριας ο 22χρόνος αστυνομικός και ο 37χρόνος οι οποίοι κατηγορούντο για ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.  Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικού όρους.  Συγκεκριμένα στους δύο κατηγορούμενους  επιβλήθηκε η καταβολή εγγυοδοσίας 3.000 και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους τρεις φορές το μήνα.

  Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 22χρόνος αστυνομικός και ο 37χρόνος φερόμενος συνεργός του μετά την απολογία τους ενώπιον της 4ης ειδικής ανακρίτριας για τις κακουργηματικές κατηγορίες της ληστείας και της διακίνησης ναρκωτικών μετά την καταγγελία επιχειρηματία ότι του απέσπασαν υπό την απειλή όπλου 40.000 ευρώ.

  Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε η καταβολή εγγυοδοσίας 3.000 και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους τρεις φορές το μήνα.

  Οι διαφορετικές εκδοχές

  Ο 22χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα του ενώπιον της ανακρίτριας περιέγραψε τα όσα συνέβησαν ως εξής: «Όταν φτάσαμε στο σπίτι του Κ., αυτός ακόμα ήταν εντός της πολυκατοικίας του. Όταν τον είδαμε να εξέρχεται της κύριας εισόδου της πολυκατοικίας, θεώρησα ορθό, και επειδή φάνηκε να αντιλήφθηκε την παρουσία μας στο χώρο, να του δηλώσω την ιδιότητα μου και να με οδηγήσει στον χώρο όπου φύλασσε τις ναρκωτικές ουσίες.

  Πράγματι, από την δικογραφία προκύπτει ότι ο Κ. ήταν “υποψιασμένος”, γνώριζε δηλαδή, ότι οι πληροφορίες για την δράση του, είχαν φτάσει στην αστυνομία, αφού, τον είχε ενημερώσει ο γείτονας του, για την παρουσία μας στο χώρο, όπως αναφέρει στην κατάθεση του. Αφού μου ζήτησε τα στοιχεία μου, το έδειξα την υπηρεσιακή μου ταυτότητα και μας οδήγησε στην οικία του. Εκεί μας υπέδειξε τις ναρκωτικές ουσίες και πλήθος εργαλείων που σχετίζονται με την κατανάλωση και διακίνηση ναρκωτικών. Αφού διαπίστωσα πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι πληροφορίες ήταν ορθές, τον ρώτησα να υπάρχει κάποιο άλλο παράνομο υλικό, όπως επί παραδείγματι κάποιο όπλο. Με ενημέρωσε ότι υπήρχαν χρήματα.

  Έχοντας στα χέρια μου μια σακούλα με διάφορα αντικείμενα του ενώ ήμουν στην εξώπορτα του διαμερίσματος προκειμένου να καλέσω ενισχύσεις για να έρθουν να συνδράμουν το έργο μας, και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, μας ενημέρωσε ότι μπορούσαμε να κρατήσουμε τα χρήματα, προκειμένου να μην καταλήξει στη φυλακή. Πανικοβληθήκαμε και κατεβήκαμε στην κύρια είσοδο. Δεν περιμέναμε μια τέτοιου είδους εξέλιξη.

  Ο Κ., άρχισε να φωνάζει ότι είμαστε κλέφτες, ενώ είμασταν με χρήματα. Ο πανικός μου μεγιστοποιήθηκε, αφού πίστεψα, ότι πρόκειται για συνεργούς του, οι οποίοι είχαν έρθει να συναλλαχθούν μαζί του. Αμέσως, μόλις λίγα μέτρα παρακάτω, καλύφθηκα και αμέσως πήρα το κινητό μου, για να καλέσω ενισχύσεις. Εκείνη την στιγμή, μια ομάδα ΔΙΑΣ, μας προσέγγισε, τους δήλωσα την ιδιότητα μου, τους δήλωσα ότι “αυτός με την βερμούδα” είναι εγκληματίας».

  Ο 37χρόνος φερόμενος συνεργός του νεαρού αστυνομικού υποστήριξε, επίσης, ότι συγγενικό του πρόσωπο τον ενημέρωσε ότι ο καταγγέλλοντας έχει στο σπίτι του ινδική κάνναβη. Στη συνέχεια το είπε στον φίλο του αστυνομικό με τον οποίο «αποφάσισαν να μεταβούν στην οικία του». Εκεί όπως περιγράφει ο φερόμενος συνεργός «ο αστυνομικός έδειξε στον καταγγέλλοντα το αστυνομικό του σήμα, το οποίο απεδείκνυε την ιδιότητα του και εγώ ισχυρίστηκα ότι δήθεν είμαι αστυνομικός, εισήλθαμε στην οικία του».

  Για ό,τι συνέβη εντός της οικίας του επιχειρηματία, ο 37χρόνος δίνει άλλη εκδοχή από τον 22χρόνο αστυνομικό λέγονταςότι: «Όταν λοιπόν βρήκαμε τις ναρκωτικές ουσίες, όπως ακριβώς είχα πληροφορηθεί, γνωστοποιήσαμε στον καταγγέλλοντα ότι λόγω αυτής της έκνομης δραστηριότητας του, θα έπρεπε να του αποδοθούν κατηγορίες. Τότε, εκείνος προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή, σχετικά με τα ναρκωτικά, τα οποία είχαμε εντοπίσει μας προσέφερε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε κρυμμένο στην ηλεκτρική σκούπα. Με την προσφορά σε εμάς αυτού του ποσού, αιφνιδιαστήκαμε και δυστυχώς δεν καταφέραμε να απορρίψουμε την προσφορά του, η οποία ήταν αρκετά δελεαστική και για τους δύο. Αποδεχθήκαμε τα χρήματα και αποχωρήσαμε από την οικία του. Κατά την αποχώρηση μας ο καταγγέλλων βρήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι τον κλέψαμε. Εμείς καθώς είχαμε λάβει τα χρήματα, τα οποία μας έδωσε και ακούγοντας εκείνον να φωνάζει δυνατά, αρχίσαμε να τρέχουμε και ο συγκατηγορούμενος μου τότε απέρριψε τη σακούλα, την οποία είχε πάρει μαζί του και η οποία ανευρέθη στην οδό Αγροναυτών 21. Στη συνέχεια αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κληθεί μας συνέλαβαν».

  Οι δηλώσεις των δικηγόρων των κατηγορούμενων

  Ο δικηγόρος του 37χρόνου, Αλέξης Κούγιας, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα επισήμανε:

  Μετά από ανακριτική διαδικασία πολλών ωρών διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι ουδέποτε τέλεσαν το αδίκημα της ληστείας, αλλά τα μόνα αδικήματα, τα οποία είχαν διαπράξει και τα οποία ομολόγησαν, ήταν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής για τον εντολέα μας, ο οποίος μιμήθηκε τον αστυνομικό, για να βοηθήσει τον φίλο του πραγματικό αστυνομικό, ώστε να συλληφθεί ο έμπορος ναρκωτικών που προμήθευε ναρκωτικά και κατέστησε τοξικομανή τον πρώτο εξάδελφο του εντολέα μας, και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο ομολόγησε ο νεαρός αστυνομικός.

  Επειδή και τα δύο αδικήματα τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα και είναι βέβαιο ότι η 4η Ειδική Ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες θα διορθώσει τη λανθασμένη ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του δήθεν ληστευθέντος εμπόρου ναρκωτικών και θα του αποδώσει την κατηγορία της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, κατηγορία, η οποία εντελώς λανθασμένα και παρά τις αντίθετες διαπιστώσεις της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, είχε αποδοθεί στους δύο κατηγορουμένους..

  Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Ηλίας Σιδέρης, επισήμανε: «αποδείχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ότι οι κατηγορίες δεν ισχύουν και αφέθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι ελεύθεροι».

  37χρόνος

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Δολοφονία Γραικού: Υπήρχε φήμη ότι ο κατηγορούμενος ήταν τραμπούκος, λέει ο γιος του θύματος

  Κ. Τσιάρας: Ανάγκη ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δικαιοσύνης

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα 44 δικογραφίες για “αρνητές της μάσκας”

  Στα χέρια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σαράντα τέσσερις δικογραφίες σχετικές με εκκλήσεις ανυπακοής, σενάρια συνωμοσίας στο διαδίκτυο και γενικά παραβάσεις περί παρακίνησης σε...

  Ξεκίνησε 4η κλινική μελέτη του εμβολίου COVID-19 της Janssen στις ΗΠΑ

  Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ, https://mdimop.gr/covid19/) ανασκοπούν τα...

  Συγκλονίζει η μητέρα της αγνοούμενης φαρμακοποιού στην Καρδίτσα: “Κοιτάζω από το παράθυρο μήπως φανεί”

  Η μητέρα της 43χρονης φαρμακοποιού δεν σταματά να παρακαλά τον Θεό για ένα θαύμα προκειμένου μέσα από τις έρευνες να λάβει ίχνη ζωής για...

  Πειραιάς: Πούλμαν «καρφώθηκε» πάνω σε κολόνα στην Ακτή Μιαούλη -Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού

  Πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, τουριστικό λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του και καρφώθηκε σε...

  Σεισμός ταρακούνησε πριν λίγο τη Λευκάδα

  Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Λευκάδα. Ο σεισμός σημειώθηκε 14 χλμ νοτιοδυτικά του νησιού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών...