More

  Έλενα Πολυχρονοπούλου : «Όταν µε ενοχλεί κάτι το κόβω…»

  Την πρωτοείδαμε στα «Διλήμματα» της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου στο Open, αλλά έγινε περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή της στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ «Power of love». Ο λόγος για την Έλενα Πολυχρονοπούλου.

  Συνέντευξη στην ΑΝΝΑ ΤΣΙΑΛΤΑ
  Υπέστην λεκτική βία, µπούλινγκ και εξευτελισµό από καθηγητή µου στη σχολή, καταγγέλλει η Ελενα Πολυχρονοπούλου, που ανοίγει την καρδιά της στην «Μ»

  Τελειόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με σπουδές στην υποκριτική και τη δημοσιογραφία και τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα και στην παρουσίαση εκπομπής. Σε μια συνέντευξη καρδιάς η όμορφη Έλενα αποκαλύπτει στην «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ» τη λεκτική βία που αντιμετώπισε προσπαθώντας να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να γίνει ηθοποιός.

  Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο του θεάματος και του θέατρου;
  Ήταν ένας χώρος τον οποίο αγαπούσα από μικρή. Καθυστέρησα πολύ να αποφασίσω να ασχοληθώ με σπουδές πάνω στο κομμάτι της υποκριτικής, γιατί θεωρούσα βάσει των όσων άκουγα, πως δεν είναι τόσο αξιοκρατικός ο καλλιτεχνικός χώρος, οπότε προτίμησα να σπουδάσω κάτι το οποίο θα μου προσέφερε μια σίγουρη δουλειά. Έτσι πέρασα στο ΕΚΠΑ στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας αλλά κατάλαβα πως στην εποχή μας τίποτα δεν είναι σίγουρο όταν δεν το αγαπάς.

  Γιατί σταμάτησες να ασχολείσαι με την υποκριτική;
  Σταμάτησα να ασχολούμαι με τις σπουδές της υποκριτικής κι όχι με την υποκριτική. Ήμουν ήδη σε επαγγελματικό εργαστήρι θεατρικών σπουδών πριν περάσω με υποτροφία στην Ανωτέρα ∆ραματική Σχολή οπότε θεωρητικά σπούδασα δύο χρόνια. Ο χρόνος που ήμουν στο εργαστήρι ήταν ειλικρινά ο,τι καλύτερο μου έχει συμβεί, γέμιζε η ψυχή μου. Όταν πέρασα μέσω εξετάσεων στη σχολή τα πράγματα άλλαξαν δραματικά! Σταμάτησα να απολαμβάνω την υποκριτική, καταπίεζα τις ανάγκες μου και την προσωπικότητα μου και αντιμετώπισα πολύ άσχημες συμπεριφορές από ανθρώπους καταξιωμένους στον καλλιτεχνικό χώρο, που προσπαθούσαν να μας πείσουν πως αυτά που βιώνουμε στη σχολή ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που θα συναντούσαμε στην έξω ζωή, κατά την αναζήτηση εργασίας. Μας τόνιζαν ότι έπρεπε να έχουμε γερό στομάχι γιατί υπήρχαν άνθρωποι που θα μας ξεφτίλιζαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και ότι εμείς έπρεπε να το υποστούμε χωρίς αντίρρηση, διότι έτσι λειτουργεί ο χώρος. Άρα, δεν θα έπρεπε να έχουμε άποψη. Όλη αυτή η κατάσταση με ώθησε στο να ανυπομονώ να τελειώσει η χρονιά ώστε να φύγω και φυσικά να μην ξαναγυρίσω! Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω σπουδές δημοσιογραφίας σε ιδιωτικό ΙΕΚ!

  Δέχτηκες κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση;
  ∆εν ήταν ακριβώς παρενόχληση… Ήταν ανήθικη πρόταση, αλλά δεν το άφησα όλο αυτό να εξελιχθεί και να με φτάσει σε άβολο σημείο, γιατί ευτυχώς ανήκω στους ανθρώπους, που όταν με ενοχλεί κάτι το κόβω. Το κακό στην υπόθεση ήταν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρισκόταν σε θέση ισχύος, ήταν καθηγητής μου, και εφόσον αρνήθηκα με τον τρόπο μου την έμμεση πρόταση του, μετά μου έκανε τη ζωή πατίνι. Υπέστην λεκτική βία, και εξευτελισμό και έφτασα στο σημείο να μη με αναγνωρίζω και να θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνει γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό! Ευτυχώς, οι γονείς μου με έμαθαν ό,τι με ενοχλεί να το φωνάζω όχι να το καταπίνω. Ο κύριος αυτός, λοιπόν, που είναι και καταξιωμένος στον χώρο του θεάματος, προσπαθούσε να με πείσει για το αντίθετο. Κοινώς, ότι πρέπει να δέχομαι κάθε προσβολή γιατί έτσι θα σκληραγωγηθώ και θα φτιάξω γερό στομάχι γι’ αύριο μεθαύριο που θα συναντήσω τον εκάστοτε «παράξενο» σκηνοθέτη. Μπήκα στη σχολή με άλλη ψυχολογία και έφυγα με άλλη. Κατάλαβα με τον χειρότερο τρόπο ότι επειδή δεν ήμουν διατεθειμένη να κάνω πράγματα, που φυσικά δεν ήθελα, δεν πρόκειται ποτέ να μου δοθεί η ευκαιρία τουλάχιστον από τη σχολή, να κάνω κάτι μέσα στον χώρο του θεάτρου. Ευτυχώς κάποιοι πιστεύουν σε εμένα!

  Όπως θα ρωτούσαν πολλοί, γιατί μιλάς τώρα γι’ αυτό;
  Γιατί τώρα είμαι έξω από όλο αυτό, γιατί πέρασαν αρκετά χρόνια για να βγω από τη νοοτροπία ότι έτσι είναι αυτός ο χώρος! Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω τι μου έχει συμβεί και ότι όλη αυτή η συμπεριφορά ήταν μπουλινγκ και απόρροια της άρνησής μου να ενδώσω σε άλλου είδους πράγματα, και όχι μια συμπεριφορά που γινόταν για το «καλό» μου!

  Έχεις καταγγείλει κάπου αυτόν τον άνθρωπο;
  Όχι! Θεωρώ πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται έτσι δεν κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ, ακριβώς γιατί δεν έχουν καθαρή συνείδηση και ότι κάποια στιγμή θα τα βρουν όλα μπροστά τους. Επίσης, επειδή και όταν συνέβη αυτό ήμουν σε σχέση αλλά και τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι σε μια πολύ σοβαρή σχέση, δεν ήθελα να φέρω σε δύσκολη θέση τον σύντροφό μου. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι επειδή σέβομαι την οικογένεια που περιβάλλει τον συγκεκριμένο άνθρωπο (και το παιδάκι του δεν μου φταίει σε κάτι) δεν θα ήθελα να τους βάλω σε αυτή τη διαδικασία… Σίγουρα δεν φοβάμαι, γιατί προσπάθησα να το ξεπεράσω με βοήθεια. Θα πουν πολλοί ότι εφόσον δεν υπήρξε κακοποίηση σεξουαλική ίσως να μη χρειαζόταν να τα πούμε όλα αυτά, όμως και η ψυχολογική κακοποίηση κάποιες φορές είναι καταστροφική.

  Μετά την συμμετοχή σου στο «Power of love» στη ζωή σου τι έκανες;
  Ξαναγύρισα στα «Διλήμματα» στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, αλλά σύντομα κατάλαβα πως ο κύκλος αυτός για εμένα είχε κλείσει, ήθελα να εξελιχτώ. Με βρήκε ένας εξαιρετικός άνθρωπος ο οποίος μου εμπιστεύτηκε μια ολόκληρη εκπομπή. Από αρχισυνταξία μέχρι παρουσίαση! Τώρα καθημερινά στις 22.00 το βράδυ, παρουσιάζω μια εκπομπή με συνοικέσια σε ένα κανάλι μικρής μεν εμβέλειας, αλλά όλοι από κάπου ξεκινάνε!

  Τι ρόλο παίζει στη ζωή σου ο ερωτάς; Θέλεις να κάνεις οικογένεια;
  Φυσικά και θέλω να κάνω οικογένεια, είναι στα άμεσα σχέδιά μου γιατί πιστεύω ότι αυτή είναι η κληρονομιά κι η περιουσία ενός ανθρώπου! Είμαι, άλλωστε, σε μια πολύ σοβαρή σχέση και έχει δρομολογηθεί και αυτό. Άσε που δεν μπορώ να ζήσω χωρίς έρωτα!

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Κώστας Σπυρόπουλος: Προσεύχονται να μην διασωληνωθεί λόγω κορωνοϊού

  Μαρίνα Πατούλη: Η selfie στο γραφείο της ….και στο βάθος ο Γιώργος Πατούλης

   

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ολυμπιακός – Λουντογκόρετς 1-1: Ο Αγκιμπού Καμαρά ισοφάρισε με ωραία ενέργεια

  Ο Αγκιμπού Καμαρά λύτρωσε τον Ολυμπιακό ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 87' απέναντι στη Λουντογκόρετς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε...

  Συγκλονισμένος δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα

  «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος, όπως κάθε Έλληνας, και εύχομαι και προσεύχομαι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές» αναφέρει σε δήλωσή του για τις πυρκαγιές που πλήττουν...

  Εφιαλτική η νύχτα σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομακεδόνες – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

  Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδόνες οδήγησε στο να τεθούν σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις...

  «Καµπάνα» για το χρυσό έργο της ΑΚΤΩΡ στο Κατάρ

  Σχεδόν δύο χρόνια μετά την παράδοση ενός -ομολογουμένως- εμβληματικού έργου στην Ντόχα, ως επικεφαλής κοινοπραξίας, πλέον καλείται να πληρώσει... ένα διόλου ευκαταφρόνητο μπιλιετάκι με...

  Στο… σκαμνί οι Χούρι για την εικονική σύμβαση των 3.000.000 ευρώ

  Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το νομικό αλλά και πολιτικό επιχείρημα ότι τα 3.000.000 ευρώ τα οποία κατέληξαν από τους μεγιστάνες των κατασκευών Χούρι σε...