17:02 Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ελένη Τουλουπάκη: Τι συμβαίνει με την αντικατάστασή της

Ελένη Τουλουπάκη: Τι συμβαίνει με την αντικατάστασή της

Η Ελένη Τουλουπάκη και τα σενάρια για την αντικατάστασή της! Στις 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει, σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την επόμενη ημέρα στην εισαγγελία Διαφθοράς μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της επικεφαλής Ελένης Τουλουπάκη.

Υπό κανονικές συνθήκες, όπως συνομολογούν ανώτατοι δικαστικοί κύκλοι, από το υπουργείο Δικαιοσύνης θα έπρεπε ήδη να είχε σταλεί ερώτημα προκειμένου να τεθεί σε αργία η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει (ακόμη) συμβεί, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως υπάρχει η σκέψη να υπάρξει, τελικά, μια “σολωμόντεια λύση” εκείνη της ενεργοποίησης της θέσης του αναπληρωτή εισαγγελέα Διαφθοράς που θα αναλάβει να “τρέξει” τις υποθέσεις του γραφείου όσο διαρκεί η έρευνα για την κα Τουλουπάκη. Ήδη μάλιστα στον έντυπο Τύπο έχουν διαρρεύσει ονόματα εισαγγελέων οι οποίοι φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι εάν προκριθεί, τελικά, αυτή η λύση ουσιαστικά πρόκειται για “πάσο” το οποίο δίδεται στην ελεγχόμενη εισαγγελέα προκειμένου να συνεχίσει να “εκτελεί” το έργο της. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας θα είναι κατώτερος σε βαθμό από την κα Τουλουπάκη η οποία έστω και ανεπίσημα θα συνεχίσει να ηγείται του θεσμού παρότι κατηγορούμενη για σοβαρότατα αδικήματα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, σε αντίθεση με τους επίκουρους εισαγγελείς κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη, δεν έχει φροντίσει να δηλώσει αποχή ούτε καν από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis!

 Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας