5:18 Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ελλάδα: Η χώρα της δυσαρέσκειας...

Ελλάδα: Η χώρα της δυσαρέσκειας...

Ανασφάλεια, δυσαρέσκεια και απαισιοδοξία συνθέτουν το προφίλ του Έλληνα πολίτη, σύμφωνα με έρευνα που κατέγραψε η Public Issue.

Αναλυτικότερα, οι επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους και βλέπουν το μέλλον τους με ηττοπάθεια.

Η εν λόγω έρευνα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, δείχνει πως ικανοοποιημένοι δηλώνουν μόνο 3 στους 10 Έλληνες, ενώ 7 στους 10 δηλώνουν πλήρως δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους.

Όσον αφορά το πως αισθάνονται όταν σκέπτονται το μέλλον τους «τα επόμενα χρόνια», το 71% των πολιτών δηλώνουν ανασφαλείς και μόνο το 26%των Ελλήνων νιώθουν ασφάλεια.

Όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να εκφράσουν τις εκτιμήσεις τους για την προσωπική οικονομική κατάστασή τους, σε ποσοστό 73% απαντούν ότι έχει χειροτερέψει, το 24% δηλώνει ότι παραμένει η ίδια, ενώ μόλις το 3% δηλώνει ότι έχει καλυτερέψει.

Η εκτίμηση των πολιτών σε ότι αφορά τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας που έχει η χώρα μας, το 49% πιστεύουν ότι θα αυξηθεί, το 28% ότι θα μείνει η ίδια και το 23% ότι θα μειωθεί.

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας