5:45 Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ελπιδοφόρος ΗΠΑ: Θα συναντηθεί τελικά με Μητσοτάκη στο Ground Zero

Ελπιδοφόρος ΗΠΑ: Θα συναντηθεί τελικά με Μητσοτάκη στο Ground Zero

Ελπιδοφόρος ΗΠΑ: Παρά τη δυσαρέσκεια για τη συμμετοχή του αρχιεπισκόπου Αμερικής στη φιέστα Ερντογάν με Τατάρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μη δώσει συνέχεια και θα τον συναντήσει την Παρασκευή στο Ground Zero.

Ενόχληση σε Αθήνα και Λευκωσία πυροδότησε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Μάλιστα ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε τη συνάντησή του με τον κ. Ελπιδοφόρο επικαλούμενος βεβαρημένο πρόγραμμα, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι θα ακολουθήσει την ίδια οδό τελικά αποφάσισε να μη δώσει συνέχεια στο θέμα.

Ωστόσο, λίγο πριν από τις 12:00 από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε επίσημα πως «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Ground Zero, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα τον ξεναγήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα δεν θέλησε να “τραβήξει” στο σχοινί στις σχέσεις της με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Έκανε γνωστή την ενόχλησή της για την παρουσία του στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας” αλλά συνέχεια δεν προτίθεται να δώσει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχωρεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης για τη Νέα Υόρκη, καθώς είναι προγραμματισμένο να μιλήσει την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Συνεργάτες Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου: Απαράδεκτη η προσπάθεια εμπλοκής του σε “παιχνίδια εντυπώσεων”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπογράμμισαν ότι είναι απαράδεκτη η δημιουργία διαφορετικών εντυπώσεων.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνομιλεί και θα συνομιλεί με αξιωματούχους της Τουρκίας, όπως και κάθε άλλης χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, της παγκόσμιας και περιφερειακής ειρήνης και του διαθρησκευτικού διαλόγου» ανέφεραν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στον ΑΝΤ1.

Και συνέχισαν: «Θα εκμεταλλεύεται δε κάθε ευκαιρία που του δίδεται για να υποστηρίζει με σθένος στους συνομιλητές του από όλο τον κόσμο και ειδικά της Τουρκίας, τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τα δικαιώματα της Ελληνορθόδοξης μειονότητας και τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που απαιτούν την απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο».

«Οι σαφείς δηλώσεις, άλλωστε, του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για αυτά τα θέματα είναι γνωστές από τις αναρτήσεις του και πρόσφατα στα social media, αλλά και όλα τα χρόνια σε όλα τα μέσα» τονίζουν

«Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή του στην χθεσινή εκδήλωση εγκαινίων του κτιρίου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στον ΟΗΕ, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Οποιαδήποτε προσπάθεια, λοιπόν, δημιουργίας διαφορετικών εντυπώσεων γύρω από την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου σε αυτήν την εκδήλωση και τα μηνύματά της, είναι απαράδεκτη» κατέληξαν.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας