20:25 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Ελβετός τραπεζίτης καταδικάστηκε για απάτη και κατάχρηση των δαπανών της εταιρείας σε φυλάκιση σχεδόν τεσσάρων ετών

Ελβετός τραπεζίτης καταδικάστηκε για απάτη και κατάχρηση των δαπανών της εταιρείας σε φυλάκιση σχεδόν τεσσάρων ετών

Ο πρώην επικεφαλής μιας ελβετικής τράπεζας καταδικάστηκε για απάτη και κατάχρηση των δαπανών της εταιρείας σε φυλάκιση σχεδόν τεσσάρων ετών την Τετάρτη. Σε μια από τις κορυφαίες δίκες εταιρικού εγκλήματος της Ελβετίας εδώ και δεκαετίες, αποκαλύφθηκε πως ο Πιερέν Βίνσεντζ, πρώην ”τραπεζίτης της χρονιάς” κέρδιζε εκατομμύρια μέσω παράνομων συναλλαγών όσο ήταν διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Raiffeisen.

Το δικαστήριο της Ζυρίχης άκουσε ότι ο 65χρονος μεγαλοτραπεζίτης χρέωνε στην πιστωτική κάρτα της εταιρείας του τεράστιους λογαριασμούς του σε στριπτιτζάδικα, ραντεβού μέσω Tinder, διακοπές και δείπνα.

Ο Βίνσεντζ είπε στο δικαστήριο ότι ένας λογαριασμός δαπανών σχεδόν 200.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 198.000 €) για επισκέψεις σε στριπτιτζάδικα ήταν σε μεγάλο βαθμό ”επαγγελματικός”, ενώ ένα δείπνο 700 φράγκων (692 €) με μια γυναίκα που γνώρισε στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder ήταν δικαιολογημένο επειδή την σκεφτόταν για δουλειά στο real estate.

Μάλιστα το ενδιαφέρον του ελβετικού κοινού για την υπόθεση εκδίκασης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Raiffeisen ήταν τέτοιο, που η δίκη μεταφέρθηκε από ένα δικαστήριο της Ζυρίχης σε μια αίθουσα συναυλιών.

Ο δικαστής Σεμπάστιαν Επλι είπε στο δικαστήριο ότι οι αξιώσεις δαπανών ήταν υπερβολικές και όχι προς το συμφέρον του εργοδότη του.

″Η κατανόησή του, σύμφωνα με την οποία πρακτικά όλες οι δαπάνες ενός επιχειρηματία εμπίπτουν στα αναλώσιμα εταιρικά έξοδα εφόσον υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με την επιχειρηματική δραστηριότητα, σαφώς και ξεφεύγει από τα όρια της λογικής”, είπε. «Η διατήρηση της σχέσης που έκανε σε καμπαρέ, στριπτιτζάδικα και contact bar δεν ήταν πλέον προς το πρωταρχικό συμφέρον της Raiffeisen», πρόσθεσε ο δικαστής, τονίζοντας ότι ο συνετός χειρισμός των χρημάτων της Raiffeisen θα σήμαινε περιορισμό των εξόδων στα 1.000 ελβετικά φράγκα ή λιγότερο ανά περίσταση.

«Η διατήρηση της σχέσης που έκανε σε καμπαρέ, στριπτιτζάδικα και contact bar δεν ήταν πλέον προς το πρωταρχικό συμφέρον της Raiffeisen», πρόσθεσε ο δικαστής, τονίζοντας ότι ο συνετός χειρισμός των χρημάτων της Raiffeisen θα σήμαινε περιορισμό των εξόδων στα 1.000 ελβετικά φράγκα ή λιγότερο ανά περίσταση.

Στον Βίνσεντζ επιβλήθηκε πρόστιμο 840.000 ελβετικών φράγκων (831.000 €) και ποινή φυλάκισης 3-3/4 ετών. Επίσης καλείται να πληρώσει σχεδόν 1,6 εκατομμύρια φράγκα ως αποζημίωση στις εταιρείες στις οποίες συμμετείχε.

ΟΒίνσεντζ και ο συγκατηγορούμενος του Μπιτ Στόκερ, πρώην ιδιοκτήτης εταιρείας πιστωτικών καρτών, θα ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας

Διαβάστε επίσης

Εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση απάτης της Ελβετικής Τράπεζας Julius Bar!

ΣΟΚ από τα σκάνδαλα στο ευρωκοινοβούλιο – Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση και κατασκοπεία!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας