23:45 Τετάρτη 29 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Email Βαρουφάκη: Yπερεξουσίες σε Σαββαίδου και αφαίρεση "υλης" Νικολούδη.

Email  Βαρουφάκη: Yπερεξουσίες σε Σαββαίδου και αφαίρεση "υλης" Νικολούδη.

Του Πέτρου Κουσουλού

Σοκ και δέος θα προκαλέσουν στην φορολογική διοίκηση οι εφαρμογές όσων αναφέρονται στο email Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα στους δανειστές προτείνεται η υπαγωγή του ΣΔΟΕ στην Γενική Γραμματεία Εσόδων που στοχεύει στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης υπεραρχής υπεύθυνης για την συλλογη των φόρων! 

Αυτό αποτελεί τον διακαη πόθο των δανειστών οι οποίοι “έβλεπαν” πολιτικές παρεμβάσεις -εδώ και χρόνια- στην φορολογική διοίκηση που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεφεύγουν ορισμένοι αρεστοί της εκάστοτε κυβέρνησης. Ήδη από τον Απρίλιο του 2013 η μυστική έκθεση ενός απίθανου τεχνοκράτη με το όνομα Τόμας Στορι μιλούσε για επιτακτική ανάγκη συνένωσης ΣΔΟΕ-ΓΓΔΕ.

Ο “γάμος” δεν έγινε όμως ποτέ ακόμα και κόντρα στον παντοδύναμο, Χάρη Θεοχάρη. Το wondekind όπως τον αποκαλούσαν χαρακτηριστικά οι Τροϊκάνοί. 

Από ότι φαίνεται τώρα οι Θεσμοί (Τρόικα) επανέρχονται και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ότι δεν κατάφεραν με την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Η συγχώνευση ΓΓΔΕ-ΣΔΟΕ (παρά τις αντίθετες προεκλογικές εξαγγελίες που ήθελαν τον προληπτικό έλεγχο να πηγαίνει στο ΣΔΟΕ) ουσιαστικά θα καταστήσει υπερδύναμη την ομάδα της Κατερίνας Σαββαϊδου, δημιουργώντας κατουσίαν μια ανεξάρτητη υπεραρχή η οποία δεν θα λογοδοτεί στην Ελλάδα αλλά στους… δανειστές! 

Την ίδια στιγμή θα μείνει σχεδόν χωρίς αντικείμενο ο νεοτοποθετηθείς υπουργός Επικρατείας κατά της Διαφθοράς, Παν. Νικολούδης ο οποίος ως γνωστόν ανέλαβε πολιτικός προϊσταμενος του ΣΔΟΕ. 

Πολλά τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν. Και ήδη τα τύμπανα του πολέμου ακόμα και σε συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν όσο τίποτε άλλο την προσπάθεια να ανέλθει στην εξουσία χτυπούν…

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας