23:42 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Εμανουέλ Μακρόν: «H Γαλλία δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ τη Χώρα των Κέδρων να χαθεί»

Εμανουέλ Μακρόν: «H Γαλλία δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ τη Χώρα των Κέδρων να χαθεί»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γάλλος Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στη μεγαλύτερη γαλλόφωνη εφημερίδα του Λιβάνου L’Orient-Le Jour, διεμήνυσε ότι η Γαλλία δεν θα αφήσει τον Λίβανο να χαθεί.

Μία ακριβώς ημέρα πριν από την αυριανή, δεύτερη επέτειο της μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου 2020 στο λιμάνι της Βηρυτού, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη μεγαλύτερη γαλλόφωνη εφημερίδα του Λιβάνου .

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η Γαλλία δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ τη Χώρα των Κέδρων να χαθεί», εκφράζοντας την πρόθεση της χώρας του να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διάσωση της λιβανικής οικονομίας, επιζητώντας τρόπους να εφαρμοσθούν δομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν διεθνείς επενδύσεις.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, όσον αφορά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με αμερικανική διαμεσολάβηση και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την οριοθέτηση θαλάσσιων Λιβάνου-Ισραήλ, ο Μακρόν τάχθηκε εναντίον «κάθε είδους διάθεσης για περιπέτειες».

Τέλος, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι τα θύματα της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού θα πρέπει να βρουν δικαίωση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022, στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Βηρυτού μαζική εκδήλωση εις μνήμην των θυμάτων της έκρηξης, που συνέβη πριν δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης

FBI: 500 τόνοι νιτρικής αμμωνίας ευθύνονται για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού

Βηρυτός- Σκηνικό Αποκάλυψης: 78 νεκροί, 4.000 τραυματίες ο απολογισμός της έκρηξης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας