22:39 Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Εμφύλιος με τα εμβόλια

Εμφύλιος με τα εμβόλια

Σε ένα επεισόδιο του ιπτάμενου τσίρκου των Μόντι Πάιθον «Κλινική για διαφωνίες», ο Μάικλ Πάλιν υποδύεται έναν άντρα ο οποίος πληρώνει ώστε να εξασφαλίσει έναν καβγά με τον ισχυρογνώμονα Τζον Κλιζ. Ό,τι ακολουθεί στη στιχομυθία τους έχει καταγραφεί στα βιβλία της ποπ ψυχολογίας ως το παράδειγμα για να αποφεύγει κανείς τις διαφωνίες, ιδιαίτερα εκείνες χωρίς επιχειρήματα, χωρίς ανάπτυξη λογικής σκέψης.

Ένα σπαρταριστό σκετς που αναδεικνύει την τάση του ανθρώπου στη διαφωνία, του αιώνιου ζητήματος Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, αφού ιστορικά όταν τελειώνουν οι διαφωνίες μας πάντα εφευρίσκουμε κι άλλες, που τώρα πια ενισχύονται από το αποκούμπι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δίνοντας λόγο στον καθέναν φιλοξενούν λάβρα κατεβατά με απόψεις.

Η θρησκεία, η οικογένεια, η επιστήμη, η παιδεία, οι σχέσεις, το σεξ, όλα μπαίνουν στο στόχαστρο κι όλα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εξευτελίζονται.

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους δημιουργούν και πάλι το γνωστό εμφυλιοπολεμικό κλίμα, με τους μισούς να αναφέρονται στα επιχειρήματα των λοιμωξιολόγων, για να κατηγορηθούν με κατεβατά από τους άλλους μισούς, πολέμιους των εμβολίων και υπέρτατους γνώστες της παγκόσμιας συνωμοσίας με το τσιπάκι 5G.

Όλα εξαρτώνται από την οπτική γωνία του καθενός. Όλοι είναι ηθικολόγοι, με τη δική τους κοσμοθεωρία και τα δικά τους όρια. Η κοινωνία δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ζήσει μια ήσυχη ζωή – και τώρα δεν τη θέλει. Οι διαφωνίες και οι λογομαχίες κόβουν εισιτήρια, ιδίως όταν δεν υπάρχουν όρια.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

             

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας