2:40 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Εμίλια Κλαρκ: Έπαθε δύο ανευρύσματα - «Οι πιθανότητες να επιβιώσω ήταν ελάχιστες»

Εμίλια Κλαρκ: Έπαθε δύο ανευρύσματα - «Οι πιθανότητες να επιβιώσω ήταν ελάχιστες»

Εμίλια Κλαρκ: Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Game of Thrones» μίλησε ανοιχτά για τα δύο ανευρύσματα, από τα οποία πέρασε και τις επεμβάσεις, στις οποίες υποβλήθη

Είναι γνωστό πως από την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στο Game of Thrones, η Εμίλια Κλαρκ έδινε μεγάλη μάχη με τα ανευρύσματα.

Η 35χρονη ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια που αντιμετώπιζε με την υγεία της, όμως δεν είχε μπει ποτέ σε λεπτομέρειες για τους φρικτούς πόνους που ένιωθε ή τα χειρουργεία, στα οποία χρειάστηκε να υποβληθεί.

Μιλώντας στο BBC, η ηθοποιός εξήγησε πως ακόμα και το γεγονός ότι μπορεί να μιλήσει κανονικά, είναι τεράστιο επίτευγμα. «Είχα ανυπόφορους πόνους. Υπάρχει ένα μέρος στον εγκέφαλό μου που δεν χρησιμοποιείται πια. Είναι απίστευτο που μπορώ να μιλήσω και να ζήσω φυσιολογικά, χωρίς καμία επίπτωση. Είμαι στην πολύ, πολύ μικρή μειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να επιβιώσουν από αυτό», δήλωσε αρχικά η ηθοποιός.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ουσιαστικά εμφάνισε μια σειρά από ανευρύσματα στον εγκέφαλό της. Προκειμένου να τα αντιμετωπίσει λοιπόν, η Εμίλια Κλαρκ προχώρησε σε μια σειρά επεμβάσεων, κατά τις οποίες της αφαιρέθηκε ένα ολόκληρο τμήμα του εγκεφάλου της.

«Λείπει ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου μου. Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω με χιούμορ και νομιζω πως πλέον, είναι κάτι που με κάνει να γελάω. Ουσιαστικά, ένα μέρος του εγκεφάλου μου δεν παίρνει αίμα για ένα δευτερόλεπτο και εξαφανίζεται. Το αίμα βρίσκει μια διαφορετική οδό για να περάσει, όμως όποιο κομμάτι προσπερνάει, αυτό εξαφανίζεται», εξήγησε η Εμιλία Κλαρκ.

Προκειμένου να φτάσει σε αυτό το σημείο όμως, η ηθοποιός πέρασε από μεγάλες δυσκολίες. Πιο συγκεκριμένα, από το 2011 έως το 2013, είχε υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργείων, εκ των οποίων δεν ήταν όλα επιτυχημένα.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν, είχε δηλώσει πως μια από τις επεμβάσεις που είχε κάνει, απέτυχε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει από ακατάσχετη αιμορραγία.

«Είχα τρομερή αιμορραγία. Οι γιατροί μου έκαναν σαφές ότι οι πιθανότητες να επιβιώσω ήταν ελάχιστες. Έκανα αμέσως άλλη μια εγχείριση και οι γιατροί χρειάστηκε να έχουν πρόσβαση στον εγκέφαλό μου με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω του κρανίου μου. Έπρεπε να γίνει αμέσως, αλλιώς ίσως δεν θα ζούσα», είχε αναφέρει.

Πηγή: protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας