6:55 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Εμβολιασμός – Ποιες παρενέργειες έχει το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Εμβολιασμός – Ποιες παρενέργειες έχει το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Tο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech  κατά του κορωνοϊού προκάλεσε ως επί το πλείστον ήπιες παρενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Τα στοιχεία έδειξαν ότι μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου ορισμένα παιδιά ανέφεραν πόνο στο σημείο της ένεσης και άλλες αντιδράσεις, όπως κόπωση και πονοκέφαλος.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για 11 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, ενός τύπου καρδιακής φλεγμονής, σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που είχαν λάβει το εμβόλιο. Από αυτά τα επτά είχαν ήδη αναρρώσει και τα τέσσερα ανέρρωσαν τη στιγμή της αναφοράς. Η μυοκαρδίτιδα είναι μια σπάνια παρενέργεια εμβολίων mRNA.

Το Αμερικανικό Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS) έλαβε 4.249 αναφορές ανεπιθύμητων παρενεργειών, εκ των οποίων το 97,6% δεν ήταν σοβαρές, σημείωσε το CDC.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Σαρώνει η Όμικρον στην Αττική – 17.000 νέα κρούσματα – Ρεκόρ και στη Θεσσαλονίκη!

Βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της πτήσης & πέρασε την καραντίνα… στην τουαλέτα


Οι υποθέσεις καταγράφηκαν στο VAERS και στο v-safe (ένα σύστημα επιτήρησης που λειτουργεί σε εθελοντική βάση μέσω smartphone) μεταξύ 3 Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου. Εως εκείνη την ημερομηνία περίπου 8,7 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer είχαν χορηγηθεί σε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Αποτελεσματικότητα
Το εμβόλιο εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών στα τέλη Οκτωβρίου και είναι το μοναδικό εμβόλιο που επιτρέπεται σε αυτές τις ηλικίες.

Εν τω μεταξύ μια άλλη μελέτη του CDC έδειξε ότι οι δυο δόσεις του εμβολίου της Pfizer ήταν 92% αποτελεσματικές κατά των λοιμώξεων από κοροναϊό σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών. Η μελέτη διενεργήθηκε την περίοδο που κυριαρχούσε η μετάλλαξη Δέλτα.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας