1:33 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Εμβόλιο για κορωνοϊό: Από την επόμενη εβδομάδα ραντεβού για ηλικίες άνω των 75

Εμβόλιο για κορωνοϊό: Από την επόμενη εβδομάδα ραντεβού για ηλικίες άνω των 75

Το εμβόλιο για κορωνοϊό θα μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα όσοι είναι ηλικίας άνω των 75 ετών, καθώς εντός της ερχόμενης εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για ραντεβού, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σημείωσε ότι «στόχος είναι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κατά βάση όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη» προσθέτοντας ότι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού για ηλικίες άνω των 75 ετών.

Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό γίνεται από την Εθνική Επιτροπή με βασικό κριτήριο το ποσοστό θνητότητας σε περίπτωση νόσησης. «Όταν ο εμβολιασμός προχωρήσει στον μαζικό πληθυσμό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ», σημείωσε ο ίδιος.

Διασφαλισμένη η 2η δόση του εμβολίου

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού προχωράει καλά, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί και τα κλεισμένα ραντεβού ανέρχονται στις 650.000 για άτομα άνω των 80 ετών. Ταυτόχρονα τρέχει ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους άνω των 85 και τους υγειονομικούς. Πρόσθεσε δε, ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι διασφαλισμένη και πως με βάση τον προγραμματισμό οι 650.000 εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Κορωνοϊός – Τσακρής: Επιθετική στα παιδιά η βρετανική μετάλλαξη

Δημοσιεύθηκε το συμβόλαιο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης  με την AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας