11:31 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Εμβόλιο Moderna: Δανία και Σουηδία σταματούν τη χορήγηση στους νέους

Εμβόλιο Moderna: Δανία και Σουηδία σταματούν τη χορήγηση στους νέους

Εμβόλιο Moderna: Αναφορές για πιθανές σπάνιες παρενέργειες σε νέους σταματούν τη χρήση του εμβολίου σε Σουηδία και Δανία. Εμβόλιο Moderna: Η Σουηδία και η Δανία σταμάτησαν, από σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, τη χρήση του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19 σε νέους ανθρώπους, έπειτα από αναφορές για πιθανές σπάνιες παρενέργειες.

Πρόσφατα δεδομένα αναφέρουν αύξηση της φλεγμονής του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα) και φλεγμονή του περικαρδίου (περικαρδίτιδα), γράφει σχετικά το Politico.

«Η σχέση είναι ιδιαίτερα σαφής όταν πρόκειται για το εμβόλιο Spikevax της Moderna, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η σουηδική υπηρεσία υγείας. Πρόσθεσε ότι «ο κίνδυνος να επηρεαστεί κάποιος είναι πολύ μικρός».

Στη Σουηδία η παύση χορήγησης του εμβολίου της Moderna επηρεάζει άτομα που γεννήθηκαν το 1991 ή αργότερα. Στη Δανία, όλοι οι άνθρωποι κάτω των 18 ετών δεν θα κάνουν πια το εμβόλιο Moderna, ανακοίνωσε η υγειονομική Αρχή της χώρας.

Όσοι είχαν ήδη την κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna δεν θα λάβουν και τη δεύτερη δόση του συγκεκριμένου σκευάσματος. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται σχετικά με την καλύτερη λύση για αυτήν την ομάδα», ανέφερε η σουηδική υπηρεσία υγείας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η σουηδική Αρχή είχε ήδη δηλώσει ότι άτομα μεταξύ 12 και 15 ετών θα έκαναν μόνο το εμβόλιο BioNtech/Pfizer.

Τον Μάιο του 2021, το εμβόλιο των BioNtech/Pfizer εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για παιδιά άνω των 12. Το Spikevax της Moderna εγκρίθηκε για νέους μεταξύ 12 και 17 ετών μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2021.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας