4:21 Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ένα ολόκληρο χωριό στη Νάουσα νοσεί από κορωνοϊό

Ένα ολόκληρο χωριό στη Νάουσα νοσεί από κορωνοϊό

Σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό στον δήμο Νάουσας, νοσεί από κορωνοϊό, μετά από γάμο στον οποίο παραβρέθηκαν οι κάτοικοι την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο χωριό Επισκοπή, τις ημέρες πριν τον γάμο είχαν προηγηθεί γλέντια με πολύ κόσμο να παραβρίσκεται σε αυτά χωρίς ωστόσο να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Το ίδιο συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr και μετά την τελετή στο γαμήλιο γλέντι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νύφη και ο γαμπρός την ημέρα του γάμου είχαν πυρετό, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι νόσησαν κατά τη διάρκεια του γάμου ή στο γλέντι που ακολούθησε. Φωτογράφος που ήταν στο γάμο, μίλησε στη Voria.gr, λέγοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα, χωρίς να νοσεί, ωστόσο όπως λέει συγγενείς του που ήταν καλεσμένοι στο γάμο διαγνώσθησαν θετικοί.

Τα κρούσματα στο χωριό εκτοξεύθηκαν ενώ υπήρξε και μεγάλη διασπορά καθώς στα γλέντια του γάμου συμμετείχαν και κάτοικοι γειτονικών χωριών αλλά και από τη Νάουσα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο χωριό μέχρι την 18η Οκτωβρίου είχαν εντοπιστεί 100 κρούσματα.

Ο δήμος έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Καρανικόλα να σημειώνει, ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ιικό φορτίο στην περιοχή και να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης ο δήμος Νάουσας βρίσκεται περίπου στο 50% ενώ το ποσοστό στα χωριά είναι χαμηλότερο.

Με πληροφορίες του Voria.gr

Διαβάστε ακόμη 

Επαναλοίμωξη με κορωνοϊό κάθε 16 μήνες για τους ανεμβολίαστους

Κορονοιός: Σημάδια βελτίωσης από τον Βασίλη Λεβέντη που δίνει τη μάχη του για 25η μέρα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας