2:00 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ένα τέταρτο πιο ισχυρό κύμα κορωνοϊού ξεσπά στην Ιαπωνία 90 μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Ένα τέταρτο πιο ισχυρό κύμα κορωνοϊού ξεσπά στην Ιαπωνία 90 μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες ότι τα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού προκαλούν τέταρτο κύμα της πανδημίας, το οποίο βρίσκεται εν τη γενέσει του ενώ απομένουν μόλις 109 ημέρες μέχρι τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ζήσε την κορυφαία στοιχηματική εμπειρία στον Stoiximan!

Τα παραλλαγμένα στελέχη φαίνεται πως είναι πιο μεταδοτικά και μπορεί να είναι ανθεκτικά στα εμβόλια, τα οποία εξακολουθούν να μην είναι ευρέως διαθέσιμα στην Ιαπωνία. Η κατάσταση είναι χειρότερη στην Οσάκα, όπου οι μολύνσεις έκαναν νέα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα η περιφερειακή κυβέρνηση να επιβάλει στοχευμένα μέτρα λοκντάουν για έναν μήνα από σήμερα, Δευτέρα.

‘Ενα παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, έχει επικρατήσει στην περιφέρεια της Οσάκα, μεταδιδόμενο ταχύτερα και γεμίζοντας τις νοσοκομειακές κλίνες με πιο σοβαρά κρούσματα απ’ ό,τι ο αρχικός ιός, σύμφωνα με τον Κότζι Ουάντα, σύμβουλο της κυβέρνησης για την πανδημία.

«Το τέταρτο κύμα θα είναι μεγαλύτερο» λέει ο Ουάντα, καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Υγείας και Πρόνοιας του Τόκιο. «Χρειάζεται να αρχίσουμε να συζητούμε πώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα στοχευμένα μέτρα για την περιοχή του Τόκιο».

Η Οσάκα ματαίωσε τις τελετές με την ολυμπιακή δάδα στην περιφέρειά της, όμως ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα έχει επιμείνει ότι η Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως έχει προγραμματίσει. Ο Σούγκα δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Οσάκα μπορεί να επεκταθούν στο Τόκιο και αλλού, εφόσον χρειαστεί.

 Διαβάστε επίσης

Υπ. Αθλητισμού Γαλλίας: «Πιθανή η αναβολή του Ρολάν Γκαρός»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες γιατροί διαφωνούν για την διεξαγωγή τους

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας