22:46 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ένα θέατρο γεμάτο ...Ελλάδα

Ένα θέατρο γεμάτο ...Ελλάδα

Αφιερωμένη στην Ελλάδα θα είναι η χειμερινή σεζόν στο Θέατρο της Ερφούρτης. Η πανέμορφη πρωτεύουσα του ανατολικογερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας πρωτοτυπεί και υπεύθυνος είναι ο γενικός διευθυντής του θεάτρου Υβ Μονταβόν.

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt ο Ελβετός σκηνοθέτης δηλώνει ότι αυτή η επιλογή «ανταποκρίνεται απολύτως στον πνεύμα της εποχής, στην οποία βρισκόμαστε. Με την ‘Ελληνική σεζόν’ και τα θεατρικά έργα της έχουμε τη δυνατότητα να αναστοχαστούμε, να επανεξετάσουμε τα πράγματα. (…) Η Ελλάδα δεν είναι μόνο αρχαίοι αμφορείς και ωραίες παραλίες, είναι μία χώρα με μακρά ιστορία».

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι με τις παραγωγές της νέας σεζόν, που ξεκινούν από το φθινόπωρο, το Θέατρο της Ερφούρτης «διατρέχει ολόκληρη την ελληνική ιστορία, από την όπερα του Ρίχαρντ Στράους ‘Ηλέκτρα’ και την ‘Ελένη’ του Νέστορ Τέιλορ μέχρι το μπαλέτο ‘Ζορμπάς’ του Μίκη Θεοδωράκη, την ‘Πολιορκία της Κορίνθου’ του Τζοακίνο Ροσίνι και την όπερα ‘Ορέστης’ του Φέλιξ Βάινγκαρτνερ.

Τη σεζόν θα εγκαινιάσει στις αρχές Οκτωβρίου ο νέος γενικός μουσικός διευθυντής του Θεάτρου, Αλεξάντερ Πράιορ, με την ‘Ηλέκτρα’ του Ρίχαρντ Στράους». Σημειωτέον ότι ο 29χρονος Βρετανός Πράιορ, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της γενιάς του, διαδέχεται στη θέση αυτή τον διεθνούς φήμης Έλληνα αρχιμουσικό Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Διαβάστε επίσης

Παραιτήθηκε ο διευθυντής και μαέστρος του Θεάτρου Μπαλσόι της Μόσχας

Τζορτζ Κλούνεϊ: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα οφείλουν να επιστραφούν στην Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας