21:32 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Ένας Έλληνας παίρνει τα ηνία της Philip Morris

Ένας Έλληνας παίρνει τα ηνία της Philip Morris

Την θέση του εκτελεστικού προέδρου στη διοικητική πυραμίδα της Philip Morris International αναλαμβάνει ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική καπνοβιομηχανία, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2021.

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος δήλωσε: «Είναι τιμή μου να ακολουθώ τα βήματα του προέδρου και πρώην διευθύνοντος συμβούλου μας, Louis Camilleri. Εκ μέρους της ηγεσίας της PMI, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά εκτίμησή μας για την καταπληκτική συμβολή του στην επιτυχία της εταιρείας μας και για την ηγεσία του, την καθοδήγηση, την αφοσίωση και, πάνω απ’ όλα, την ανθρωπιά. Πέρα από ένα ασυναγώνιστο στέλεχος, θα χάσουμε όλοι ένα εξαιρετικό πρόσωπο και έναν φίλο».

Ο κ. Καλαντζόπουλος συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια των επτά χρόνων μου ως διευθύνων σύμβουλος, τοποθετήσαμε την PMI για το μέλλον και δημιουργήσαμε καλύτερες, επιστημονικές επιλογές για εκείνους τους ενήλικες που διαφορετικά θα συνέχιζαν να καπνίζουν. Διαθέτουμε το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων στον κόσμο, τόσο σε τσιγάρα όσο και σε προϊόντα χωρίς καπνό, μια εξαιρετική ομάδα διαχείρισης και ένα διεθνή οργανισμό υψηλής απόδοσης, που μαθαίνει γρήγορα. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για συνεχή επιτυχία. Είμαι πολύ ευτυχής να παραδώσω τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου στον Jacek. Έχοντας συνεργαστεί στενά με τον Jacek για δεκαετίες, γνωρίζω καλά ότι το πάθος του για την εταιρεία και τους υπαλλήλους μας, την αποφασιστικότητά του για αποτελέσματα και τη βαθιά γνώση των προϊόντων μας, των συστημάτων, των αξιών μας και των επενδυτών μας τον καθιστούν τον ιδανικό ηγέτη για να εξασφαλιστεί η συνεχής ανάπτυξη της επιχείρησής μας και να προσφέρει αξία στους μετόχους μας».

Ο κ. Καλαντζόπουλος καταλήγει τονίζοντας: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, τα ανώτερα στελέχη, τους υπαλλήλους, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους μετόχους για την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διοικητικής μου σταδιοδρομίας. Υπήρξατε μια ανεκτίμητη πηγή έμπνευσης και δύναμης και αισθάνομαι τιμή που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με όλους σας».

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, στην επταετή θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International, σχεδίασε και υλοποίησε τη μετάβαση της εταιρείας προς καλύτερες εναλλακτικές από το τσιγάρο, προετοιμάζοντας την PMI για το smoke-free μέλλον.

Σε πρόσφατη συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο κ. Καλαντζόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ελληνική θυγατρική της PMI, την Παπαστράτος, τονίζοντας ότι δραστηριοποιείται 90 χρόνια στην Ελλάδα και είναι κομμάτι της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού της χώρας.

«Η Παπαστράτος, η θυγατρική της PMI στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας εδώ και 90 χρόνια. Ως PMI έχουμε επενδύσει στην Ελλάδα σε φυσικές εγκαταστάσεις, με την τελευταία μας επένδυση να ξεκίνησε το 2017 όταν μετατρέψαμε ένα ολόκληρο εργοστάσιο τσιγάρων σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας και αποκτώντας εξαγωγική δραστηριότητα σε 6 χώρες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαντζόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Παπαστράτος: Με 10.000.000 ευρώ ενισχύεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων Μικρής Λιανικής

Εθελοντές & εργαζόμενοι της Παπαστράτος στηρίζουν το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας